Easy Money #01: DoorDash (DASH)

Bună ziua tuturor și bine ați venit la Easy Money! Știu că mulți dintre voi credeți că bursa este asemenea unui joc de noroc și că nu investiți tocmai din cauza acestei concepții greșite, mai ales când vine vorba de bursa americană.

Vă înțeleg perfect, deoarece și eu gândeam la fel înainte să mă documentez atent și să aflu că nu este întocmai așa/adevărat. Bursa și jocurile de noroc sunt două lucruri total diferite. Când vine vorba de bursă, trebuie să îți faci temele înainte de a investi, altfel este foarte probabil să pierzi.

Poate te întrebi despre ce temă vorbesc?

E simplu. Trebuie să știi două lucruri importante: Ce să cumperi? Când să cumperi?

Pentru a ști ce să cumperi trebuie să verifici fundamentele companiei. Prin asta vreau să spun că trebuie să verifici dacă aceasta este sănătoasă din punct de vedere financiar și dacă are potențial de creștere. Dacă acest pas ți se pare dificil, poți să alegi o companie cunoscută, precum Amazon, Microsoft, Apple și nu numai.

După ce afli ce să cumperi, trebuie să știi când să cumperi.

Ca să răspunzi la această întrebare, trebuie să urmărești graficele tehnice ale companiei și să identifici perioada potrivită pentru a cumpăra. Astfel, ajungem la scopul acestui articol.

Despre ce este acest articol?

  • Identificarea unei zone potențiale de cumpărare
  • Identificarea unei zone potențiale de vânzare
  • Învățarea unor metode de analiză tehnică
  • Posibilitatea de a face bani ușor

Compania de astăzi este DoorDash (DASH)

Profilul companiei:

DoorDash operează platforma logistică cu același nume. Platforma companiei conectează vânzători, consumatori și livratori (Dashers) și oferă opțiunea de ridicare, ceea ce permite clienților să comande în avans, pentru a evita cozile. DoorDash for work oferă posibilitatea comenzilor în grup și servicii de catering pentru businessuri și evenimente. Drive, serviciul de logistică, permite vânzătorilor să îndeplinească cererea deja creată a consumatorilor. DoorDash realizează/procesează plățile printr-un mecanism care gestionează procesarea tranzacțiilor cu cardul de credit. Portalul pentru comercianți permite acestora să urmărească: performanța afacerii lor printr-o serie de indicatori, cât de mult așteaptă un livrator o comandă, acuratețea/corectitudinea comenzii și rapoarte despre creșterea vânzărilor. De asemenea, platforma oferă sprijin logistic în ceea ce privește comenzile locale plasate în cadrul ei. Abonamentul DashPass este un program de membership care oferă consumatorilor acces la comercianți.

Rezumat financiar:

Pe scurt: în primele trei luni ale anului 2021, veniturile înregistrate au fost de 1,08 trilioane de dolari, în creștere de la 362 milioane de dolari. Pierderile nete înregistrate s-au redus cu 15%, ajungând la 110 milioane de dolari. Veniturile arată o creștere a cererii pentru serviciile și produsele companiei, creștere datorată condițiilor de piață favorabile. Pierderea netă scăzută reflectă alte cheltuieli.

Pentru analize amănunțite puteți accesa platforma noastră de tranzacționare destinată piețelor internaționale.

În colțul din stânga sus, vezi găsi: New windowFundamental explorer (aici puteți găsi toate informațiile în ceea ce privește informațiile fundamentale, precum: ratingul analiștilor, informații financiare, comunicate sau știri).

dash

În graficul de mai sus:

  • Liniile negre reprezintă Area of Value (Suport – Rezistență)
  • Linia albastră reprezintă media mobilă de 50 de zile, iar linia verde este media mobilă de 20 de zile.
  • Prețul curent, în data de 8 iunie este de 142,5$.

Este evident că DoorDash a fost într-un trend descendent (avem o serie de lower low și lower high), dar începând cu mijlocul lunii mai, compania a fost într-un trend ascendent (observăm pe grafic o serie de higher high și higher low). Prețul de închidere a fost atât deasupra mediei mobile de 50 de zile, cât și deasupra celei de 20 de zile.

Acțiunea se află în zona de suport.

În final, în graficul de mai jos, acțiunea a început un trend ascendent. Putem observa formațiuni higher high și higher low, iar prețul de închidere a fost deasupra liniei de 50 de zile. Ultima lumânare de pe grafic a creat o formațiune de tip hammer, iar prețul revine la media mobilă de 50 de zile. (un semn de tip bullish)

dash

De exemplu, dacă vei cumpăra cu 142,5$, cu un stop loss de 130$, și vei vinde cu 173$, asta va rezulta într-o rată Risc/Recompensă de 2,35, ceea ce înseamnă că riști 1$ ca să obții 2,35$.

De ce este prețul de vânzare 173$? Deoarece 173$ este zona de rezistență, zonă în care prețul ar putea întâmpina o opoziție care l-ar împinge în jos. În cazul în care prețul trece de 173$, următoarea zonă de rezistență ar fi la 202$.

Înainte de a încheia articolul, aș vrea să mai adaug că DASH a obținut un preț-medie țintă de 165,19$, 9 analiști recomandând cumpărarea acțiunilor, în timp ce 12 analiști recomandă păstrarea în portofoliu (HOLD). Pentru a rămâne la curent cu ratingurile analiștilor, urmărește secțiunea Fundamentals Explorer, din aplicația noastră de tranzacționare destinată piețelor internaționale.

Abonează-te la Newsletterul Goldring pentru actualizări săptămânale, noi rapoarte de analiză și multe altele. Mult succes și investește inteligent!

 

Ahmad Sunbol