< Înapoi la Analize Tehnice

Analize tehnice

V

Data: 07.07.2025

Visa, Inc.



Visa, Inc. este o companie care se ocupă cu furnizarea de servicii de plată digitală. De asemenea, facilitează comerțul global prin transferul de valoare și informații între o rețea globală de consumatori, comercianți, instituții financiare, companii, parteneri strategici și entități guvernamentale. Oferă carduri de debit, carduri de credit, produse preplătite, soluții de plată comerciale și bancomate automate (ATM-uri). Compania a fost fondată în 1958 și are sediul în San Francisco, California, SUA.

O defalcare a veniturilor companiei pe segmente de afaceri este prezentată aici.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2025 (anul financiar se încheie la sfârșitul lui septembrie), peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 2,76 $, față de estimările de 2,68 $, în creștere cu 10% în raport cu profitul net pe acțiune din T2 2024. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,59 $ în T2 2025, egal cu cel din T1 2025 (un randament al dividendelor de 0,66%).

Acțiunea Visa este listată pe bursa NYSE, sub simbolul bursier V. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 695,9 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din luna apr. 2025 și până în prezent cu circa 20%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,92, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 8% mai puțin volatil decât piața.

Perspectivă pe termen mediu

Poziție

Target Price

Perc. to Target

Stop loss

Long

415$

15%

-$

De la minimul din luna apr. 2025, prețurile acțiunii Visa au crescut de la un nivel de suport situat deasupra norului Ichimoku, nivel aflat la circa 300 $. Ele se mișcă deasupra norului. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet), care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la începutul lui apr. 2025, linia ROC a trecut din nou deasupra nivelului zero și se mișcă între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 15), în funcție de evoluția prețului, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare în luna mai 2025, deoarece s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Semnalul a fost de scurtă durată, întrucât linia indicatorului a generat un semnal de vânzare în luna iunie 2025. Indicatorul este imprevizibil pentru moment.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Visa a avut o mișcare ascendentă de la minimul din apr. 2025. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

Poziție

Target Price

Perc. to Target

Stop loss

Long

415$

15%

-$

Graficul zilnic al Visa arată că prețurile s-au aflat într-un raliu de la minimul din luna apr. 2025 și au testat un nivel de rezistență cheie constituit din maximele anterioare (de culoare roșie), de la circa 365 $. Prețurile au spart inițial nivelul de rezistență, dar au revenit sub el spre mijlocul lunii iun. 2025 (spargere falsă). Odată cu ultimul raliu, prețurile au format, la începutul lunii mai 2025, o bulă ascendentă a BB. Bula s-a închis spre mijlocul lunii iun. 2025, întrucât prețurile au coborât sub banda mediană a BB. De la minimele din a doua parte a lunii iun. 2025, prețurile au revenit peste banda mediană a BB. Să remarcăm faptul că media mobilă pe 50 de zile a trecut peste cea pe 200 de zile încă din luna dec. 2022. Prețurile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 de zile, ceea ce este „bullish”.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Visa (a se vedea panoul din mijloc, sub cel de volum). Indicatorii direcționali au trimis un semnal de la începutul lunii mai 2025, care arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii, pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia violet) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu s-a încheiat spre mijlocul lunii iun. 2025. Linia ADX a coborât apoi sub nivelul 25.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Visa este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele Dow Jones 30 (a se vedea panoul de jos). Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (de la minimele din sept. 2024) și a trecut peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (de culoare roșie), confirmând mișcarea prețurilor. După mijlocul lunii iun. 2025, linia RS a revenit din nou sub nivelul de rezistență.

Concluzie:
Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni, care să depășească din nou nivelul de rezistență, de la circa 365 $.

Pe termen scurt, rezistența din partea vânzătorilor a fost puternică. Se recomandă ca investitorii să reintre la cumpărare numai dacă prețul va depăși nivelul de rezistență menționat mai sus.

Dan Turmacu, CFTe



VEZI ȘI:


IBM

Data: 21.07.2025

International Business Machines Corporation

Citește articolul >

AAPL

Data: 14.07.2025

Apple, Inc.

Citește articolul >

TRV

Data: 30.06.2025

The Travelers Companies, Inc

Citește articolul >

GS

Data: 23.06.2025

The Goldman Sachs Group, Inc.

Citește articolul >

Newsletter

Abonează-te la Trendul Zilei. Râmâi în contact cu tot ceea ce contează.

CFD-urile sunt instrumente complexe şi au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacţionează CFD-uri. Ar trebui să luaţi în considerare dacă înţelegeţi modul în care funcţionează CFD-urile şi dacă vă puteţi permite să vă asumaţi riscul ridicat de a vă pierde banii.


Tranzacțiile cu instrumente financiare implică anumite riscuri specifice care pot include, dar nu se limitează la, schimbările prețurilor din piață, incertitudinea privind dividendele, randamentele și/sau profiturile, precum și variațiile cursului de schimb valutar. Pentru instrumentele financiare denominate într-o altă monedă decât cea a țării de rezidență a investitorului, randamentul poate crește sau poate scădea în funcție de schimbările valutare. De asemenea, este important de reținut că performanța anterioară nu este un indicator solid al performanței viitoare. Goldring nu oferă servicii de investiții clienților din Afganistan, Barbados, Burkina Faso, Insulele Cayman, Republica Democrată Congo, Republica Populară Democrată Coreeană, Gibraltar, Haiti, Iran, Jamaica, Iordania, Mali, Mozambic, Myanmar, Nigeria, Panama, Filipine, Senegal, Africa de Sud, Sudanul de Sud, Siria, Tanzania, Trindad și Tobgo, Uganda, Emiratele Arabe Unite, Vanuatu și Yemen.