Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

De ce a revenit optimismul pe burse?

De ce a revenit optimismul pe burse? Previous item Nasdaq – o cale de a... Next item Listare obligațiuni ATPR23

De ce a revenit optimismul pe burse?

Sir John Templeton spunea că ”cele mai periculoase cuvinte în ceea ce privește investițiile sunt: de data aceasta va fi diferit”.

De data aceasta, într-adevăr e diferit! Cel puțin până acum…

În ciuda semnelor care prevesteau ce e mai rău pentru economia mondială: intervenții fără precedent ale Rezervei Federale din SUA, rata șomajului  la nivel record, iar economiile multor state pur și simplu blocate, bursele au înregistrat în ultima perioadă creșteri semnificative iar optimismul se păstrează încă pe piețele financiare.

Astfel, o criză despre care se credea că va fi una fără precedent și cu un impact pe termen lung, pare să se termine neașteptat de repede, dacă ne uităm la evoluția burselor din ultima perioadă.

Ce anume continuă să genereze acest optimism pe burse?

În primul rând, s-a observat că oricât de negative s-au estimat a fi rezultatele companiilor, puternic afectate de pandemia COVID-19, faptul că FED a intervenit și a anunțat că va injecta lichidități nelimitate, a reușit să susțină piețele financiare, care se  îndreptau spre minime istorice.

Pe lângă acest lucru, toate măsurile de sprijin financiar anunțate atât de administrația Trump cât și de Uniunea Europeană au mai redus din panica inițială a investitorilor și chiar au reușit ulterior să schimbe sentimentul acestora.

Chiar dacă efectele asupra rezultatelor companiilor au început să se vadă, investitorii au rămas optimiști și au continuat să achiziționeze acțiuni, principalii indici reușind să recupereze procente semnificative. De exemplu, indicele american S&P 500 a reușit să recupereze 30% de la minimul înregistrat în 23 martie și nu-i mai rămân decât 15 procente până la atingerea maximului de la începutul acestui an.

Pe de altă parte, un alt motiv care a schimbat sentimentul investitorilor este anunțarea, de către mai multe state, a relaxării măsurilor de restricție. Multe activități economice urmează să se repornească treptat iar oamenii vor începe să se adapteze la noua normalitate.

Acest optimism prezent în piețe poate să se datoreze conștientizării faptului că oricât de dificilă a fost această nouă realitate, pur și simplu lumea nu se oprește aici, iar companiile, mai mult sau mai puțin afectate, vor continua să funcționeze și să genereze plus-valoare.

În toată această perioadă, mulți investitori au pierdut oportunități mai degrabă pentru că nu au cumpărat la timp, și mai puțin din cauză că nu au vândut la timp.

Se observă faptul că bursele sunt decuplate aproape în totalitate de ceea ce se întâmplă acum cu economia globală. Pe bursă se tranzacționează viitorul, iar investitorii tocmai asta fac în momentul de față: tranzacționează bazându-se pe ceea ce o să urmeze. Și, indiferent de ceea ce va urma pe termen scurt, pe termen lung, economia își va reveni.

Ce NU e diferit de această dată? Faptul că analiza și selecția acțiunilor rămâne importantă în luarea deciziilor de investiții,  iar alegerea acțiunilor potrivite, îi poate ajuta pe investitori să traverseze perioadele de criză fără prea multe griji.

Indiferent care va fi evoluția burselor în următoarea perioadă, prețurile din momentul actual continuă să fie atractive pentru o strategie pe termen lung.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.