UnitedHealth Group Incorporated

UnitedHealth Group Incorporated este o companie americană ce furnizează servicii de asistență medicală, cu sediul în Minnetonka, Minnesota. În oferta de servicii a companiei se regăsesc produse de îngrijire a sănătății și servicii de asigurare. UnitedHealth este cea mai mare companie din industria medicală din lume după venituri, acestea fiind în 2019 de 242,2 miliarde de dolari. Societatea funcționează prin următoarele segmente: UnitedHealthcare, OptumHealth, OptumInsight și OptumRx. Iar veniturile UnitedHealthcare reprezintă 80% din veniturile totale ale Grupului.

În 1974, Richard Taylor Burke a fondat în Minnetonka, Minnesota compania Charter Med Incorporated, urmând ca în 1977 să fie creată United HealthCare Corporation pentru a reorganiza organizația, United HealthCare devenind compania mamă a Charter Med.

În 2010, UnitedHealth Group a cheltuit peste 1,8 milioane de dolari pentru activități de lobby pentru a obține o legislație mai favorabilă și a angajat șapte firme de lobby diferite pentru a lucra în numele său. În plus, comitetul său de politică corporatistă sau PAC, numit United for Health, a cheltuit un milion suplimentar pentru activități de lobby în 2010.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 7,12$ față de estimările de 5,16$, în creștere cu circa 98% în raport de profitul net pe acțiune pe T2 din 2019. Compania distribuie un dividend pe acțiune în valoare de 1,25$ aferent T2 din 2020, în creștere fata de 1,08$ aferent T1 din 2020, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de aproximativ 1,60%.

 

Analiza tehnică a evoluției acțiunilor UnitedHealth.

Dorești să investești și tu în acțiunile UNH și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu! Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Szabolcs Ciocuță,

Broker Goldring