fbpx

GOLDRING SA


BMRN

BioMarin Pharmaceutical Inc.
  22.12.2022

BioMarin Pharmaceutical Inc. este o companie de biotehnologie care se angajează în dezvoltarea și comercializarea de terapii pentru persoanele cu boli rare și afecțiuni medicale grave. BioMarin a fost prima companie care a furnizat medicamente pentru mucopolizaharidoza de tip I prin fabricarea Aldurazyme (laronidaze). BioMarin a fost, de asemenea, prima companie care a furnizat medicamente pentru fenilcetonurie (PKU). Compania are sediul în San Rafael, CA.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T3 din 2022 sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost o pierdere netă de 0,04$ față de estimările de -0,01$, în scădere în raport de pierdere netă pe acțiune de 0,20$ pe T3 din 2021. Firma nu distribuie dividende.

Acțiunea BioMarin Pharmaceutical este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier BMRN. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 19,4 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele de la începutul lunii noiembrie 2022 și până în prezent cu circa 30%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,37$, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 63% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu și lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long115$10%90$

De la minimele de la începutul lunii noiembrie 2022, prețurile acțiunii BioMarin Pharmaceutical au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 80$. Ele au reușit sa iasă deasupra norului în noiembrie 2022. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este bullish. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde.

 

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la adâncitura făcută de minimele din oct.-noi. 2022, linia ROC are o mișcare ascendentă spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

 

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare spre sfârșitul lunii noiembrie 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia MACD are o mișcare ascendentă spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 5), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

 

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea BioMarin Pharmaceutical are o mișcare ascendentă de la minimele din iunie 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long  115$10% 90%

Graficul zilnic al BioMarin Pharmaceutical arată că prețurile se află într-un raliu de la minimele din noiembrie 2022. Ele au reușit să treacă spre sfârșitul lunii noiembrie 2022 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 92$ (linia violet). Prețul se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este bullish.

 

Preferința investitorilor pentru acțiunea BioMarin Pharmaceutical este reflectată în raportul puterii relative – RS în raport cu indicele Russell 1000 (a se vedea panoul de jos). De la un nivel de suport constituit din minimele din noiembrie 2022, linia RS are o mișcare ascendentă, confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețul acțiunii va continua să crească, atunci linia RS ar trebui să-și continue creșterea.

 

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii BioMarin Pharmaceutical (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal în luna noiembrie 2022 care arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea 25). Raliul curent este foarte puternic datorită faptului că linia ADX se îndreaptă spre nivelul 50.

 

Concluzie finală: Pe termen mediu si scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA