fbpx

SSIF GOLDRING SA


NFLX

Netflix, Inc.
  13.02.2023

Netflix, Inc. este un furnizor de servicii de streaming și seriale de televiziune pe internet, adeseori seriale și filme producție proprie. Abonații companiei pot viziona serii originale, documentare, filme de lung metraj, precum și emisiuni de televiziune și filme direct pe ecrane, televizoare, computere și dispozitive mobile conectate la internet. Compania operează pe trei segmente: streaming intern, streaming internațional și DVD intern. Segmentul de streaming intern include servicii care transmit conținut către membrii săi din Statele Unite. Segmentul de streaming internațional include servicii care transmit conținut către membrii săi în afara Statelor Unite.

Netflix a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului IV din 2022, sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,12$ (față de estimările de 0,55$), în scădere cu 91% față de profitul net pe acțiune aferent trimestrului IV din 2021. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Compania și-a continuat revenirea dintr-o primă jumătate a anului precedent slabă, încheind 2022 prin adăugarea a 7,66 milioane de abonați neți în trimestrul IV, cu mult înaintea indicațiilor de 4,5 milioane de abonați. Compania se așteaptă să își extindă eforturile de restricționare a partajării parolelor de către abonați în primul trimestru din 2023, deoarece caută mai multe metode de creștere a veniturilor sale.

Acțiunea Netflix este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier NFLX. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 155 miliarde dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din mai- iul. 2022 și până în prezent cu peste 110%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,21, ceea ce indică faptul că prețul este, teoretic, cu 21% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long415$20%280$

NFLX

De la minimele din mai- iul. 2022, prețurile acțiunii Netflix au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat ușor peste $150, și au pătruns în interiorul norului în luna ian. 2023, ceea ce este un semnal încurajator că trendul descendent al prețului acestei acțiuni se poate schimba. Semnalul trebuie confirmat, deoarece norul deplasat înainte colorat  în verde este destul de subțire. Prețurile în sine ar trebui să își continue mișcarea ascendentă și să se ridice deasupra norului.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare oscilantă între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui iul. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivelul foarte supravândut (nivelul – 80). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din mai 2022 și a depășit un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Netflix are o mișcarea ascendentă de la minimele din mai- iul. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold       –       –       –

NFLX

Graficul zilnic al Netflix arată că prețurile au spart în ian. 2023 un nivel de rezistență constituit din vechiul suport de dinainte de gap-ul descendent din apr. 2022 (de culoare violet), de la circa 330$. După această spargere, ele se pot corecta ușor și revizita fosta rezistență care poate deveni un suport (schimbare de polaritate). Să remarcăm faptul că media mobila pe 50 zile a trecut peste cea pe 200 zile la mijlocul lui ian. 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Netflix este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq-100. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să testeze propria rezistență (linia violet).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Netflix. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lunii ian. 2023, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul destul de puternic acum, deoarece linia ADX are o traiectorie ascendentă și testează nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni. Se recomanda ca investitorii să intre la cumpărare numai dacă prețul se menține peste pragul de la circa 330$.

 

Ultima perspectivă:

DataCompanieDirectie TMTarget estimatProcent to TargetTarget atins
15.09.2021NFLXLong65010%DA

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA