Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Titluri de stat pentru populație, acum și pe Bursa de Valori București

Titluri de stat pentru populație, acum și pe Bursa de Valori București Previous item Depozite bancare vs... Next item Nvidia - The world leader...

Titluri de stat pentru populație, acum și pe Bursa de Valori București

Titluri de stat pentru populație, acum și pe Bursa de Valori București

 

Ministerul de Finanţe vinde titluri de stat Fidelis pentru populaţie în lei şi, în premieră, titluri de stat denominate în euro, care vor fi listate automat la Bursa de Valori Bucureşti, având maturităţi de 2 si 4 ani pentru moneda naţională şi de 5 ani pentru euro.

Dobânzile anuale oferite

Simbol Scadența Dobânda anuală
R2208A 2 ani (lei) 4.00%
R2408A 4 ani (lei) 4.50%
R2508AE 5 ani (euro) 2.00%

 

Avantajele titlurilor de stat comparativ cu depozitele bancare:

  1. Titlurile de stat oferă un venit neimpozabil. Dacă pentru depozitele bancare se reține un impozit de 10%, în cazul acestor titlurilor de stat nu se reține impozit
  2. Dobânda titlurilor de stat, superioară celei bancare. Dacă titlurile de stat oferă un randament de 4.00-4.50% (neimpozabil), unele dobânzi bancare generează un randament de sub 1%/an (impozabil). Un alt factor de luat în calcul este inflația, România având țintă de inflație de 2.5% pentru finalul acestui an. Așadar, un deponent la bancă poate ajunge ca la finalul anului să piardă din puterea de cumpărare, în loc să câștige cu adevărat.
  3. Sunt garantate de către stat
  4. NU au comision de subscriere
  5. Titlurile vor fi listate la bursă, ceea ce înseamnă că pot fi tranzacționate oricând, fără a aștepta maturitatea acestora
  6. Accesibile ca și valoare minimă de subscriere.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar suma minimă de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Modalitate de subscriere:

Dacă sunteți client Goldring, puteți subscrie –simplu si rapid– introducând un ordin de cumpărare[1] din platforma de tranzacționare pentru instrumentele:

2 ani (lei), 4.00% – simbol R2208A

4 ani (lei), 4.50% – simbol R2408A

5 ani (euro), 2.00% – simbol R2508AE

 

Dacă NU sunteți client Goldring, vă puteți deschide un cont exclusiv online pe: https://www.goldring.ro/signup/

NU se percepe niciun comision pentru subscriere.

Oferta se desfășoară în perioada: 15 iulie – 7 august 2020

Conturile bancare în care puteți alimenta sunt:

Pentru instrumentele emise în LEI:

Banca Română pentru Dezvoltare (RON) RO07BRDE270SV35307282700

Pentru instrumentele emise în EURO:

Banca Transilvania (EUR)RO79BTRLEURCRT00N5825101

Banca Transilvania (RON)RO67BTRLRONCRT00N5825102

În cazul în care aveți nelămuriri, ne puteți contacta la tel. 0265-269195 sau pe email: tranzactionare@goldring.ro sau goldring@goldring.ro

Alegeți cea mai bună destinație pentru economiile dumneavoastră și nu le lăsați să sufere din cauza inflației.

 

Claudiu Demian,

Analist Financiar

Surse:  Bnr.ro, Zf.ro

[1] Ordinele de subscriere nu pot fi revocate

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.