fbpx

SSIF GOLDRING SA


SPX

S&P 500
  02.05.2022

Pe graficul zilnic al indicelui S&P 500 (simbol: SPX) observăm cum prețul s-a corectat de la maximul atins la sfârșitul lunii martie 2022 pe fondul preocupărilor persistente ale investitorilor cu privire la o recesiune globală și conflictul din Ucraina.

Indicele S&P 500 a scăzut cu 3,3% în ultima săptămână, la 4.131,93 de puncte, toate unsprezece sectoare ale indicelui fiind în scădere. În luna aprilie, S&P 500 a suferit cele mai mari pierderi din martie 2020, în scădere cu peste 9% în ultimele patru săptămâni.

Amazon a pierdut 13,90% în ultima săptămână și a coborât la un minim al ultimelor 22 de luni după ce a declarat joi că a înregistrat o pierdere în trimestrul I și a emis o prognoză de vânzări pentru trimestrul II sub așteptările analiștilor. Vânzările din piața de acțiuni au făcut ca acțiunile tehnologice să piardă teren pentru a doua săptămână consecutiv.

Datele economice au contribuit, de asemenea, la starea de spirit de pe Wall Street în această săptămână. Economia din SUA s-a contractat cu 1,4% în primul trimestru din 2022, a declarat Biroul de Analiză Economică într-un raport, dar vestea proastă a fost temperată de cheltuielile consumatorilor care au crescut cu 2,7%. În timp ce veniturile și cheltuielile personale s-au îmbunătățit în martie 2022, presiunile inflaționiste asupra consumatorilor au rămas ridicate, alimentând așteptările ca Rezerva Federală va majora rata dobânzii cu cel puțin 50 de puncte de bază săptămâna viitoare.

 

Perspectivă pe termen mediu

SumarPozițieTarget priceStop loss
SPXSELL3.4504.520

S&P 500

Indicele S&P 500 a avut un raliu de la minimele din mar. 2022. Raliul s-a oprit la un nivel de rezistență situat deasupra retragerii Fibonacci de 61,8% a mișcării descendente trasată pe grafic pentru perioada ian.-feb. 2022. Indicele și-a reluat mișcarea descendentă în luna aprilie 2022 și revizitează acum minimul anterior din luna feb. 2022. Indicele se află sub mediile mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bearish”. Va fi de urmărit dacă media mobilă pe 50 va intersecta și trece sub cea pe 200 zile (”death cross”).

 

De aici înainte sunt posibile două scenarii de evoluție:

Primul scenariu, cel mai probabil, este cel pesimist în care valoarea indicelui S&P 500 va aluneca și va trece prin zona de suport de la nivelul 4.115 – 4.160 de puncte, odată cu creșterea volatilității din piața de acțiuni. În acest scenariu, indicele va face un nou minim mai jos față cel din feb. 2022, confirmând trendul descendent în care se află de la începutul anului 2022.

Al doilea scenariu, mai puțin probabil, este cel optimist în care prețul indicelui își va reveni din cădere, va avea un raliu de la zona de suport și apoi își va continua mișcarea spre maximul de la sfârșitul lui martie 2022.

 

Indicatorul Relative Strength Index- RSI are o mișcare descendentă de la maximul de la sfârșitul lui martie 2022 odată cu prețul indicelui. Linia RSI a coborât sub nivelul 50, indicând o presiune la vânzare din partea investitorilor. Va fi de urmărit dacă linia RSI va atinge din nou un nivel supra-vândut (nivelul 30), nivel atins ultima dată în luna ian. 2022.

Indicatorul CBOE Volatility Index – VIX are o mișcare ascendentă de la minimul din 20 apr. 2022 spre maximul atins la începutul lunii mar. 2022 (de la circa 36,5) la începutul războiului din Ucraina, așadar volatilitatea din piața de acțiuni a crescut în ultimele doua săptămâni aflându-se acum la peste 33. Va fi de urmărit dacă indicele VIX va depăși pragul de alertă (de la 40).

 

În concluzie, în următoarele luni vom putea vedea o continuare a trendului descendent al indicelui S&P 500.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA