fbpx

GOLDRING SA


ACN

Accenture plc.
  20.09.2021

Accenture plc este o companie specializată în servicii IT și consultanță. Cu venituri de peste 44 miliarde de dolari și peste 500 mii de angajați în 2020, Accenture este inclusă în clasamentul Fortune Global 500 al celor mai mari corporații din lume. Printre clienții Accenture se numără 91 dintre companiile incluse în Fortun Global 100 și mai mult de trei sferturi din Fortune Global 500.

Serviciile companiei sunt împărțite în mai multe divizii. Accenture Strategy oferă strategii de afaceri, tehnologie și operațiuni. Accenture Consulting oferă consultanță în tehnologie, business și management. Accenture Interactive furnizează servicii de marketing digital și servicii de analiză și calcul mobil. Accenture Technology se concentrează pe implementarea, livrarea, cercetarea și dezvoltarea de tehnologii software. Accenture Operations oferă servicii IT, outsourcing, cloud, managementul operațiunilor și securității IT,

Rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2021 (încheiat la sfârșitul lunii mai 2021, anul financiar se încheie la sfârșitul lui august), au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune înregistrat a fost de 2,40$ (analiștii estimând 2,24$), în creștere cu 26% față de profitul net pe acțiune din trimestrul III din 2020. Compania a distribuit către acționari un dividend trimestrial de 0,88$ per acțiune.

Acțiunea Accenture este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier ACN, fiind inclusă în indicii S&P 500 și S&P 100. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 212,7 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie 2020 și până în prezent cu aproximativ 145%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,11 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 11% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
BUY370$10%315$

Accenture

 

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Accenture a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 137$, reușind să iasă deasupra norului în mai 2020. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip „bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. După ce a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40) în iun. 2020, linia indicatorului s-a mișcat, în cea mai mare parte a timpului, între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce arată o menținere a presiunii la cumpărare. La începutul lui sept. 2021, linia indicatorului a atins din nou nivelul 20, de unde se corectează.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă din luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -4.0). De la minimul din mar. 2020, linia indicatorului are o mișcare ascendentă cu câteva semnale false de vânzare datorate micilor corecții ale prețului. Linia a trecut peste un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 16.0), de unde se poate corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Accenture are un puternic trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy370$10%315$

Accenture

 

Pe graficul zilnic al Accenture observăm cum prețul a reușit la începutul lunii iul. 2020 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 213$ (linia violet). Prețul respectă o linie de trend ascendent trasată pe grafic de la minimul din mar. 2020, în timp ce micile corecții au găsit suport la nivelul mediilor mobile. Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal „bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Accenture este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la nivelul de suport de la minimele din iun. 2021, linia RS are o mișcare ascendentă și a reușit la începutul lui iul. 2021 să spargă definitiv un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia violet), confirmând raliul prețului.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Accenture. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la sfârșitul lui iun. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Ultimul raliu al trendului este unul puternic cum linia ADX este aproape de nivelul de alerta 50, de unde se poate corecta.

 

Concluzie finală:

Este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Totuși potențialul de creștere pe termen mediu și scurt pare limitat cum indicatorii tehnici sunt supra-cumpărați.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA