fbpx

GOLDRING SA


AZPN

Aspen Technology
  26.09.2022

Aspen Technology, Inc., cunoscută sub numele de AspenTech, este un furnizor de software și servicii pentru industriile de procesare cu sediul în Bedford, Massachusetts. AspenTech are 35 de birouri în întreaga lume, pe toate continentele. Compania oferă soluții pentru inginerie de performanță, optimizarea producției și a lanțului de aprovizionare, managementul performanței activelor și Artificial Intelligence of Things Hub (AIoT).

Compania a raportat rezultatele financiare la 30 iunie 2022 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 2,43$ față de estimările de 2,17$, în creștere cu 59% față de profitul net pe acțiune din urmă cu un an. Firma nu distribuie dividende.

Acțiunea Aspen Technology este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier AZPN. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 13,8 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie 2022 și până în prezent cu peste 60%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,19 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 19% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long270$22%170$

azpn

 

De la minimul din mar. 2022, de la un nivel de suport constituit din marginea inferioară a norului Ichimoku, prețul acțiunii Aspen Technology se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku atingând noi maxime istorice. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimele din mar. 2020, linia ROC s-a mișcat în ceea mai mare parte între un nivel sub zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 40) în funcție de evoluția prețului, ceea ce a menținut presiunea la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la sfârșitul lui mar. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), ușor deasupra nivelului zero. Linia MACD are o mișcare ascendentă și se apropie de un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 16), ceea ce indică o presiune la cumpărare. Totuși de la acest nivel este posibilă o corecție a liniei indicatorului.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Aspen Technology are un trend ascendent de la minimul din mar. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

azpn

Graficul zilnic al Aspen Technology arată că prețul a revenit la începutul lunii sept. 2022 peste un nivel de rezistență constituit din maximele din iun. 2022, de la circa 210$ (linia violet). Acțiunea s-a aflat într-un nou mini-raliu de la media mobila de 50 zile, dar nu au reușit să depășească vârful anterior din aug. 2022., iar acum prețul se retrage sub rezistență și spre media de 50 zile. Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Aspen Technology este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 400 (a se vedea panoul de jos). De la un nivel de suport, linia RS are un trend ascendent și a spart un nivel de rezistență (linia violet), confirmând trendul prețurilor. Linia RS s-a retras apoi pentru ca în sept. 2022 să depășească vârful anterior (linia roșie), Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să- și continue creșterea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Aspen Technology. Indicatorii direcționali au trimis un semnal în luna mai 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu al prețului a fost slab, cum linia ADX a căzut sub nivelul 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Pe termen scurt, prețul s-ar putea corecta. Investitorii ar trebui să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul revine peste vârful anterior atins în aug. 2022, de la circa 230$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA