fbpx

SSIF GOLDRING SA


FANG

Diamondback Energy Inc.
  31.10.2021

Diamondback Energy, Inc. este o companie de petrol și gaze naturale angajată în achiziția, dezvoltarea, explorarea și exploatarea rezervelor de pe uscat de petrol și gaze naturale. Compania a fost fondată în decembrie 2007 și are sediul în Midland, TX.

Rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2021 au fost peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 2,40$ (față de estimările de 2,22$), în creștere față de profitul net pe acțiune de 0,15$ din aceeași perioadă a anul precedent. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,45$ pe trimestrul II din 2021, în creștere în raport cu 0,40$ din trimestrul I.

Diamondback Energy este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier FANG. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 19,4 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din mar. 2020 și până în prezent cu circa 640%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 2,57 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long138 – 140$29%72$

 

FANG

Graficul săptămânal al acțiunii Diamondback Energy arată faptul că prețul acțiunii se afla într-un raliu deasupra norului Ichimoku. În luna feb. 2021, prețul a ieșit definitiv deasupra norului Ichimoku, fapt ce indică că trendul descendent al acestei acțiuni s-a inversat. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. În ultimele luni, linia indicatorului s-a mișcat între un nivel de suport (nivelul -20) și un nivel supra-cumpărat (nivelul 50), fapt ce arată o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă din luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), aproape de un nivel supra-vândut (nivelul -8.0). Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă cu minime mai înalte de la adâncitura din apr. 2020. Un alt semnal de cumpărare survine la începutul lui oct. 2021 ce duce ca linia indicatorului sa treacă peste un nivel supra-cumpărat (nivelul 8.0), fapt ce arată o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Diamondback Energy a avut un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long138 – 140$29%72$

FANG

 

Pe graficul zilnic al acțiunii Diamondback Energy, prețul acțiunii a accelerat de la minimele din aug. 2021, dar par să se fi oprit din raliu la nivelul maximelor din oct. 2021. Este probabil ca apoi prețul să se îndreaptă spre un nivel de rezistență constituit din maximele istorice anterioare din 2018, de la circa 138-40$ (linia roșie). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Diamondback Energy este reflectată în raportul puterii relative – RS cu indicele S&P 500 Index. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, confirmând trendul ascendent al prețului. Dacă prețul va crește în continuare, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Diamondback Energy. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna apr. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea 25). Trendul ultimului raliu al prețurilor este unul puternic, cum linia ADX a depășit nivelul 40.

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețurilor acestei acțiuni. În acest scenariu optimist prețurile trebuie să se îndrepte spre un nivel de rezistență dat de maximele istorice de la circa 138-40$ .

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA