fbpx

Goldring
„Intermediarul companiilor antreprenoriale românești” la Bursa de Valori București
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
37
Operațiuni de piață
60+
Clienți servicii consultanță corporate

Finanțarea prin intermediul listării la bursă

Afacerea ta este prioritatea noastră!

Alege să îți listezi compania la bursă și te vom îndruma la fiecare pas, pentru a-ți ajuta visul să devină realitate!

De ce să alegi finanțarea prin intermediul pieței de capital?

Finanțare rapidă cu efort minim: Rolul pieței de capital este să faciliteze fluxul de bani între investitori și antreprenori. Astfel, procesul este unul de scurtă durată. Piața de capital funcționează în direcția dezvoltării afacerii tale.

Dezvoltare: Poți atrage parteneri noi, de impact, care te vor ajuta să îți crești afacerea prin experiența acestora în domeniul antreprenoriatului.

Investitor + Client: Există posibilitatea ca investitorii tăi să îți devină clienți. În aceeași măsură, clienții tăi pot începe să investească în afacerea ta, astfel devenind investitori. Aceste cazuri apar când clienții au încredere în serviciile pe care le oferi.

Notorietate: Prin listarea la bursă, o companie are parte de publicitate și de brand-building, fapt ce consolidează credibilitatea acesteia.

Etapele listării

Listarea se poate face prin intermediul unui plasament privat (PP), adresat unui număr de 149 investitori de retail, fiind un proces mai rapid de finanțare. În cazul companiilor mai mari, care vor să atragă o sumă considerabilă, este indicată oferta publică inițială (IPO), în cazul acesteia neexistând o limită de investitori.

1. Evaluarea companiei de către Goldring

2. Semnarea contractului de intermediere

3. Pregătirea companiei pentru operațiune și întocmirea documentației necesare

4. Desfășurarea plasamentului privat și transferul capitalului de la investitori către companie

5. Înregistrarea la Registrul Comerțului și obținerea acordului de principiu al Bursei de Valori București pentru listare

6. Obținerea avizului din partea Autorității de Supraveghere Financiară

7. Acordul final de la BVB și debutul instrumentelor financiare la bursă

De ce Goldring?

Performanța Goldring a fost onorată cu premiul pentru „Intermediarul companiilor antreprenoriale românești la BVB” atât în anul 2018, cât și în 2020. Partenerii noștri au atras cu succes finanțări în valoare de peste 160 milioane de lei.

Preocuparea noastră principală a fost mereu îndreptată spre a oferi clienților noștri servicii de calitate într-o manieră profesională. Facem eforturi constante pentru a păstra o relație de durată și calitativă cu clienții, identificând metodele optime prin care îți poți atinge obiectivele.

Indiferent de domeniul de activitate al companiei, echipa noastră oferă consultanță adecvată pentru realizarea cu succes a plasamentului, dovadă stând companiile din sectoarele noi de activitate aduse la Bursa de Valori București.

Ce faci după listare?

Majorare de capital social: operațiunea se face prin creșterea valorii nominale a acțiunilor deja emise sau prin emiterea de noi acțiuni.

Oferte publice de vânzare/cumpărare: oferta se poate iniția numai după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară aprobă Documentul de Ofertă și Anunțul referitor la ofertă.

Programe de răscumpărare de acțiuni proprii: are ca scop motivarea angajaților, reglarea cotației bursiere și conversia unor obligațiuni în acțiuni.

Stock-Option-Plan: plan de stimulare a persoanelor-cheie dintr-o companie, cărora li se acordă opțiunea de a participa la capitalul social fie prin acordarea de titluri cu titlu gratuit, fie prin achiziționarea acțiunilor la un preț preferențial.

Consultanță pentru alinierea la cerințele legislative și întocmirea raportărilor specifice: listarea la bursă presupune atât cunoașterea și respectarea prevederilor cu caracter general, cât și a legislației aplicabile pieței de capital

Insights

Extemporal la bursă! Scorul Vektor

Extemporal la bursă!

Scorul Vektor dă startul proactivității și pe piața AeRo Dacă piața de capital poartă deja eticheta de barometru al economiei, …
Citește mai mult
Finanțare prin piața de capital în 2022

Finanțare prin piața de capital?

În articolul publicat în 30 noiembrie 2021, făceam retrospectiva la T3 a anului 2021 pentru finanțările prin piața de capital …
Citește mai mult
Filbo

10 milioane de lei finanțare pentru Filbo

Ieri, 27 ianuarie, s-a finalizat anticipat oferta de obligațiuni corporative emise de OMRO IFN. Aceasta a fost cea de-a doua …
Citește mai mult

Poveștile de succes se scriu alături de Goldring

Newsletter Goldring​ Abonează-te la Trendul Zilei și fii în contact cu tot ceea ce contează.

SSIF GOLDRING SA