fbpx

GOLDRING SA


META

Meta Platforms, Inc.
  20.03.2023

Meta Platforms, Inc. este o companie americană care a dezvoltat aplicații de social media. Funcționează prin segmentele Family of Apps (FoA) și Reality Labs (RL). Segmentul FoA este format din aplicațiile Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp și alte servicii. Segmentul RL include hardware, software și conținut pentru consumatori legat de realitatea augmentată și virtuală. Compania are sediul în Menlo Park, CA. 

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului IV din 2022, sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 1,76$ (față de estimările de 2,26$), în scădere cu 52% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului IV din 2021. Firma nu distribuie dividende către acționari. 

Meta pare să fi îmbunătățit, de asemenea, conversiile și măsurabilitatea reclamelor în aplicațiile sale, ceea ce a crescut cererea din partea agenților de publicitate. O implicare mai mare a generat afișări vândute cu 23% mai mari față de anul precedent, compensată de o scădere cu 22% a prețurilor medii ale anunțurilor din cauza creșterii ofertei și a cererii slabe. 

Acțiunea Meta este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier META. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 507 miliarde de dolari, iar prețul acțiunilor a crescut de la minimele din octombrie 2022 până în prezent cu aproximativ 120%.  

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,18, ceea ce indică faptul că prețul este, teoretic, cu 18% mai volatil decât piața. 

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long210$7%165$

META

De la minimul de la sfârșitul lui octombrie 2022, prețurile acțiunii Meta au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat ușor peste $88, și au pătruns din nou în interiorul norului în luna februarie 2023, ceea ce este un semnal încurajator că trendul descendent al prețului acestei acțiuni se poate schimba. Semnalul trebuie confirmat, deoarece norul deplasat înainte este încă colorat în roșu. Prețurile însăși ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă și să iasă deasupra norului. 

Indicatorul ROC – Rate of Change, ce arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul de la sfârșitul lui octombrie 2022 și a depășit din nou un nivel supra-cumpărat (nivelul 60), fapt ce indică o presiune la cumpărare.   

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui dec. 2022, deoarece s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub un nivelul supra-vândut (nivelul – 20). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul de la sfârșitul lui oct. 2022 spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 10), fapt ce indică o presiune la cumpărare.  

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Meta are o mișcarea ascendentă de la minimul din oct. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long210$7%165$

META

Graficul zilnic al Meta arată că prețurile au avut un gap ascendent la începutul lui feb. 2023, cu maxime la circa 197$, după care s-au retras spre un nivel de suport (de culoare violet), de la circa 169$. De la minimele din feb. 2023, prețurile au revenit și încearcă acum sa depășească maximele anterioare. Să remarcăm faptul că media mobila pe 50 zile este pe cale să treacă acum peste cea pe 200 zile. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”. 

Preferința investitorilor pentru acțiunea Meta este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq-100. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport și testează acum un nivel de rezistență, confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să depășească propria rezistență (linia roșie). 

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Meta. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lunii ian. 2023, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul puternic, deoarece linia ADX a avut o traiectorie ascendentă și este posibil să testeze din nou nivelul 50. 

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni. Se recomanda ca investitorii să intre la cumpărare doar dacă prețul se menține peste nivelul de aproximativ 197$. 

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA