fbpx

GOLDRING SA


PEP

PepsiCo Inc.
  14.02.2022

PepsiCo, Inc. este o corporație multinațională americană de alimente, gustări și băuturi cu sediul în Harrison, New York. În ianuarie 2021, compania deține 23 de mărci care au vânzări de peste 1 miliard de dolari. PepsiCo are operațiuni în întreaga lume, iar produsele sale au fost distribuite în peste 200 de țări.

Rezultatele financiare din trimestrul IV 2021 au fost ușor peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 1,53$, estimările fiind de 1,52$, în creștere cu 4% față de profitul net pe acțiune din urmă cu un an. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 1,075$ aferent trimestrului IV din 2021, egal cu cel din trimestrul III

Acțiunea PepsiCo este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier PEP. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 232,6 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu circa 67%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,65 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 35% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long185$ – 186$10%150$

pep

 

De la minimele din mar. 2020, prețul acțiunii PepsiCo a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 100$, reușind să iasă deasupra norului în luna sept. 2020. Acțiunile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimul din feb. 2021, linia ROC s-a mișcat în cea mai mare parte a timpului între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 10), ceea ce indică o anumită presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare la începutul lunii apr. 2021 după corecția anterioară, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia indicatorului are un trend ascendent cu minime mai înalte și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 6), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea PepsiCo are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

 

pep

Graficul zilnic al PepsiCo arată că prețul a reușit să spargă definitiv, la începutul lui iul. 2021, un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din feb. 2020, nov.-dec. 2020 de la circa 147$ (linia violet). Acțiunile au un trend ascendent care a început de la minimele din mar. 2021, dar s-au corectat în ian.-feb. 2022 cum au găsit o rezistenta la circa 177$. Ele se tranzacționează încă deasupra mediei mobile de 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea PepsiCo este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. Linia RS a avut mișcare ascendentă de la un nivel de suport, confirmând trendul acțiunii. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și reia creșterea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii PepsiCo. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în luna oct. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu al prețului s-a estompat, cum linia ADX a coborât sub nivelul 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o reluare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii va reveni peste pragul de rezistență de la circa 177$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA