fbpx

UiPath
UiPath este un start-up fondat în 2005, la București.
35
Compania a atins o evaluare de 35 miliarde de dolari după ultima etapă de finanțări.
3
Pe 16 septembrie 2020 UiPath s-a clasat pe locul 3 pe Forbes Cloud 100.
7
UiPath a trecut până acum prin 7 runde de finanțare.
2
UiPath a atras 2 miliarde de dolari finanțare.
35
Cu o evaluare de 35 de miliarde de dolari este printre cele mai mari listări ale burselor americane în 2021.

Cine este UiPath

  • UiPath este un start-up fondat în 2005, la București, de Daniel Dines și Marius Tîrcă.
  • UiPath este cel mai valoros start-up din lume în RPA – Robotic Process Automation, respectiv automatizarea proceselor repetitive.
  • În aprilie 2020, UiPath a fost desemnată cea mai bună companie de tehnologie și locul 2 în clasamentul Financial Times FT1000 al companiilor din America cu cea mai rapidă creștere în 2020.
  • În Iunie 2020 a fost inclusă în topul CNBC Disruptor 50.
  • Pe 16 septembrie 2020 UiPath s-a clasat pe locul 3 pe Forbes Cloud 100 2020 pentru al doilea an consecutiv.
  • Compania a atins o evaluare de 35 miliarde de dolari după ultima etapă de finanțări, prin care a atras 750 milioane de dolari.
  • În data de 26 martie 2021 a fost publicat prospectul de emisiune a acțiunilor UiPath (NYSE: PATH).
  • În cadrul ofertei publice inițiale (IPO), din 20 Aprilie 2021, compania a strâns 1,34 miliarde de dolari prin vânzarea a 23,89 milioane de acțiuni la prețul de 56$. În urma operațiunii, valoarea de piață a UiPath este de 29 miliarde de dolari. Dacă includem planurile stock options și restricted stock units ale angajaților, valoarea totală a companiei depășește 31 miliarde de dolari.
  • Începând cu 21 Aprilie 2021, acțiunile UiPath pot fi tranzacționate la New York Stock Exchange, cu simbolul bursier PATH, prin intermediul Goldring.
uipath map

Finanțări atrase până în momentul listării

funds

UiPath este o companie fondată în 2005, la București, de fostul angajat al Microsoft, Daniel Dines și de Marius Tîrcă. Acum, compania are sediul central în New York și este lider în piața automatizării proceselor repetitive, cu o evaluare de peste 30 de miliarde de dolari fiind printre cele mai mari listări ale burselor americane în 2021.

uipath

Daniel Dines, co-fondator și CEO UiPath

UiPath a devenit cea mai adoptată platformă RPA (Robotic Process Automation) pentru întreprinderi, cunoscând o creștere de neegalat în rândul companiilor de software. Software-ul companiei permite proiectarea și implementarea rapidă a roboților software, cunoscuți și sub numele de lucrători digitali, care imită și execută perfect procese repetitive, sporind productivitatea afacerii, asigurând conformitatea și îmbunătățind serviciul pentru clienți atât în operațiunile back-office, cât și în cele din front-office.

Cu ușurința sa de utilizare, scalabilitatea și platforma deschisă, UiPath adaugă mai mult de 10 clienți noi de întreprindere pe zi. Printre clienți se numără Uber, Pandora, Equifax, HP, McDonald’s, Departamentul Agriculturii din Statele Unite și Virgin Media. Compania se angajează, de asemenea, să instruiască, să califice și să recalifice toate generațiile de lucrători.

Printre competitori se numără și Blue Prism (Marea Britanie) și Automation Anywhere(Statele Unite ale Americii)

Conform prospectului de listare, compania a înregistrat o creștere substanțială a veniturilor în ultimii 2 ani, ajungând la 607 milioane de dolari în anul fiscal încheiat la 31 ianuarie 2021. Dacă analizăm profitabilitatea companiei, vedem că încă este generată o pierdere, dar acesta este un aspect foarte comun printre companiile din sectorul tehnologic în plină dezvoltare. De asemenea, putem observa o îmbunătățire considerabilă în ultimul an, urmare a reducerii costurilor de marketing.

UiPath a trecut până acum prin 7 runde de finanțare, prin care a atras nu mai puțin de 2 miliarde de dolari. Cu ajutorul acestor finanțări, compania și-a sprijinit creșterea accelerate, în 2019 fiind concretizate achizițiile ProcessGold și StepShot. 

În cadrul IPO-ului din 20 Aprilie 2021, compania a vândut aproximativ 9,4 milioane de acțiuni, în timp ce acționarii existenți au vândut aproximativ 14,5 milioane de acțiuni, toate la prețul de 56$. Daniel Dines  își păstrează controlul asupra companiei  și după IPO prin deținerea tuturor acțiunilor de clasă B ale companiei, acestea reprezentând 88,2% din drepturile de vot. 

Începând cu 21 Aprilie 2021, acțiunile UiPath au intrat la tranzacționare pe New York Stock Exchange, fiind accesibile prin intermediul platformei de tranzacționare Goldring destinată piețelor internaționale prin căutarea simbolului PATH.
 

Click aici pentru a vizualiza prospectul companiei.

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA