fbpx

GOLDRING SA


LIN

Linde plc
  13.03.2023

Linde plc este o companie de tip holding din domeniul gazelor industriale și ingineriei. Compania deservește o varietate de piețe finale, cum ar fi produse chimice și energie, alimente și băuturi, electronice, asistență medicală, producție, metale și minerit. Gazele industriale și tehnologiile companiei de procesare, separare și lichefiere a gazelor sunt utilizate în nenumărate aplicații, inclusiv producția de hidrogen curat și sisteme de captare a carbonului esențiale pentru tranziția energetică, oxigen medical care salvează vieți și gaze de înaltă puritate și de specialitate pentru electronice. Compania este încorporată în Dublin, Irlanda și are sediul central în Forge, Woking, Surrey, UK.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului IV din 2022 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 3,16$ față de estimările de 2,90$, în creștere cu 14% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului III din 2022. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 1,275$ pentru trimestrul IV din 2022, în creștere cu 9% fata de trimestrul III din 2022.

Acțiunea Linde este listată pe bursa de acțiuni NYSE sub simbolul bursier LIN. Linde a anunțat pe 01 martie 2023 că a încheiat reorganizarea grupului de companii, care a dus la delistarea acțiunilor sale de la bursa de acțiuni din Frankfurt. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 168 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din sept. 2022 și până în prezent cu circa 30%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,85, ceea ce indică faptul că prețul este, teoretic, cu 15% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long400$17%300$

LIN

De la minimul din sept. 2022, prețurile acțiunii Linde au crescut de la o zonă de suport situată sub norul Ichimoku, de la circa 265$, reușind sa iasă deasupra norului la începutul lunii nov. 2022. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, încercând să treacă după o retragere peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia violet). Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change, ce arată modificarea procentuală a prețului, este pozitiv. De la vârfurile din noi.-dec. 2022 situate la un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), linia ROC s-a corectat, dar a revenit imediat deasupra nivelului zero odată cu ultimul salt al prețului.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la sfârșitul lui oct. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -8). De la minimul din oct. 2022, linia MACD are o mișcare ascendentă și se îndreaptă acum spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 14), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Linde are o mișcare ascendentă de la minimul din sept. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

LIN

Graficul zilnic al Linde arată că prețurile au ieșit dintr-un patern de congestie (dreptunghi) pe partea superioara la sfârșitul lui feb. 2023 și, totodată, au spart nivelul de rezistență de la circa 345$ (linia violet). După această spargere, au atins un maxim la începutul lui mar. 2023, după care se corectează și au închis vineri, 10 martie 2023, sub fosta rezistență. Să remarcăm faptul că media mobila pe 50 zile a trecut peste cea pe 200 zile în luna noi. 2022. Prețurile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Linde este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la un nivel de suport, linia RS a avut o mișcare ascendentă și a depășit, după o retragere un nivel, de rezistență (linia violet), confirmând trendul prețurilor. Linia RS s-a oprit din urcare odată cu corecția prețurilor.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Linde. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal din feb. 2023, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul semnal pare să se fi estompat cum linia ADX s-a oprit din creștere înainte să atingă nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu, este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Se recomandă ca investitorii să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul va reveni peste nivelul de la circa 345$ și va depăși maximul de la începutul lui mar. 2023.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA