fbpx

GOLDRING SA


ALB

Albemarle Corporation
  19.01.2021

Albemarle Corporation este o multinațională de produse chimice fine, cu sediul în Charlotte, Carolina de Nord. Compania ocupă o poziție de lider pe piețele de litiu, brom și catalizatori de rafinare și este cel mai mare furnizor de litiu pentru bateriile vehiculelor electrice. Compania a anunțat pe 7 ianuarie că intenționează să investească între 30 și 50 de milioane de dolari până în 2025 pentru a dubla capacitatea de producție a site-ului Silver Peak din Nevada.

Compania a raportat rezultatele financiare din al treilea trimestru 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 1.09$ față de estimările de 0.78$, în scădere cu 29% în raport de profitul net pe acțiune anul precedent. Firma a distribuit trimestrial către acționari un dividend pe acțiune de 0.385$.

Acțiunea Albemarle este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier ALB. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 19,2 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din anul trecut și până în prezent cu circa 265%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,60 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 60% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short193$7%165$

alb

De la minimul din Martie 2020, prețul acțiunii Albemarle a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 49$. Ele au reușit sa iasă deasupra norului la începutul lunii Iunie, aflându-se într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul a fost convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din Sept.-Oct. 2020, de deasupra nivelului zero. Linia ROC a trecut peste un nivel considerat foarte supra-cumpărat (nivelul 80), de unde este posibilă o corecție.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lui Mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel considerat foarte supra-cumpărat (nivelul 16), de unde este posibilă o corecție.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Albemarle are un trend puternic ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short193$7%165$

alb

Graficul zilnic al Albemarle arată spargerea nivelului de rezistență constituit din maximele anterioare din Noiembrie 2017, de la circa 144$. Prețul se află într-un raliu de la începutul lunii Decembrie, dar se poate consolida sau corecta spre fostul nivel de rezistență. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Albemarle este reflectată în indicele puterii relative – RS cu indicele S&P 500. Linia RS are o mișcare ascendentă de la nivelul de suport spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din Noiembrie 2017, în concordanță cu trendul ascendent al prețului. Dacă acțiunile își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să confirme și sa spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Albemarle. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lunii Noiembrie, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul foarte puternic, cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 50.

 

Concluzie finală:

Este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acțiunii, dar potențialul de creștere pare limitat cum indicatorii tehnici, mai ales pe graficul săptămânal, sunt supra-cumpărați. Excesele ar putea duce la o posibilă corecție pe termen scurt.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA