fbpx

GOLDRING SA


CLR

Continental Resources, Inc.
  14.10.2021

Continental Resources, Inc. este o companie americană din industria petrolieră ce este implicată în explorarea, dezvoltarea și producția de țiței și gaze naturale. Compania are sediul central în Oklahoma City.

Compania a raportat rezultatele financiare din trimestrul II 2021 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 0,91$ (față de estimările de 0,55$), în creștere în raport de pierderea netă pe acțiune de 0,71$ din trimestrul II 2020. În trimestrul II, firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,15$ ,în creștere față de 0,11$ din primul trimestrul al acestui an.

Continental Resources este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier CLR. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 19,3 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut din nov. 2020 și până în prezent cu circa 360%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 3,20 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
BUY60-61$13%45$

Continental Resources

 

Graficul săptămânal al acțiunii Continental Resources arată faptul că prețul acțiunii s-a aflat într-un raliu de la minimele din sept.- oct. 2020. La începutul lui nov. 2020, prețul a spart rezistența R1 trasată pe grafic de la maximul din 1 oct. 2018 (linia de trend roșie). În feb.-mar. 2021, prețul a ieșit deasupra norului Ichimoku. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde. Semnalul indică faptul că trendul descendent al acestei acțiuni s-a inversat.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. În cea mai mare parte a ultimului an, linia indicatorului s-a mișcat între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 60), fapt ce arată o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare încă din luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -5.0). De la minimul din mar. 2020, linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a atins un nivel supra-cumpărat (nivelul 5.0), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Continental Resources a avut un trend ascendent în ultimul an. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
BUY60-61$13$45$

Continental Resources

 

Pe graficul zilnic al acțiunii Continental Resources, la începutul lui feb. 2021, prețul acțiunii a trecut peste un nivel de rezistență de la circa 22$ (linia violet). Din feb.-mar. 2021 trendul descendent s-a inversat, fapt confirmat și de intersecția mediei mobile de 50 zile care a trecut deasupra celei de 200 zile. De la minimele din aug. 2021, raliul acțiunilor devine aproape parabolic. Acestea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Continental Resources este reflectată în raportul puterii relative – RS în raport cu indicele Russell 1000 Index (a se vedea panoul de jos). Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, confirmând trendul ascendent al prețului. La începutul lui oct. 2021, linia a spart un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Continental Resources. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din apr. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul ultimului raliu al acțiunii este unul foarte puternic, cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 50.

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem la o continuare a trendului ascendent al prețurilor acestei acțiuni spre nivelul de 60$ și apoi spre maximele din 2018 de la 70$.

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA