fbpx

GOLDRING SA


JLL

Jones Lang LaSalle Incorporated
  14.06.2021

Jones Lang LaSalle Incorporated este o companie cu sediul în Chicago, IL care furnizează servicii profesionale specializate în imobiliare și gestionarea investițiilor. Funcționează prin următoarele segmente geografice: America, Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), Asia Pacific și LaSalle Investment Management (LaSalle). Segmentele oferă leasing, piețe de capital, management integrat de proprietăți și facilități, management de proiect, consultanță și servicii de tranzacții. În plus, LaSalle Investment Management (LaSalle) oferă servicii de gestionare a investițiilor imobiliare la nivel global.

Compania a raportat rezultatele financiare pe aferente primului trimestru din 2021 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune de 2,10$ (profitul estimat fiind de 0,66$), este în creștere cu 329% în raport cu profitul net din 2020. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Jones Lang LaSalle este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier JLL. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 10,9 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie 2020 și până în prezent cu peste 160%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,40 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 40% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long225-226$7%195$

jll

 

De la minimele din mar.-mai 2020, prețul acțiunii Jones Lang LaSalle a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 88$. Ele au reușit să iasă deasupra norului la începutul lunii nov. 2020. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din mar.-mai 2020 până la un nivel supra-cumpărat (nivelul 40). Linia ROC s-a mișcat apoi anul acesta între nivelul supra-cumpărat și nivelul zero, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel foarte supra-vândut (nivelul -15). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din mai 2020 și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 15), de unde se poate corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Jones Lang LaSalle a avut un trend puternic ascendent de la minimele din mar.-mai 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy225$ – 2267%195$

jll

 

Graficul zilnic al Jones Lang LaSalle arată că prețul a reușit să spargă definitiv la sfârșitul lunii apr. 2021 un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 177$ (linia violet). Media mobila de 50 zile s-a constituit suport pentru micile corecții. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Jones Lang LaSalle este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 400. Linia RS are o mișcare ascendentă de la minimul din aug. 2020 dar nu reușit să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie). Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să confirme și să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Jones Lang LaSalle. Indicatorii direcționali au trimis un semnal din luna oct. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul relativ puternic, cum linia ADX se menține peste nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acțiunii și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA