fbpx

GOLDRING SA


SIMO

Silicon Motion Technology Corporation
  04.05.2021

Silicon Motion Technology Corporation este o companie americană-taiwaneză implicată în dezvoltarea de memorii flash NAND pentru dispozitive de stocare în stare solidă (SSS). Compania este angajată în dezvoltarea, fabricarea și furnizarea de produse semiconductoare pentru piața electronică și oferă stocare încorporată și extensibilă, circuite integrate cu frecvență radio și grafică încorporată. SiliconMotion a fost fondată în noiembrie 1995 și are birouri corporate în Hong Kong, Taiwan și SUA.

Pe piața NASDAQ sunt listate ADS – American Depository Shares, sub simbolul bursier SIMO. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 2,5 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din noiembrie și până în prezent cu peste 100%.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului IV din 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 0,86$ în scădere cu 10% în raport cu profitul net pe acțiune din anul precedent. Firma va distribui către acționari un dividend anual per ADS de 1,40$ care va fi plătit în patru tranșe trimestriale de 0,35$ per ADS. Compania va publica rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2021 după închiderea pieței pe 5 mai 2021.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,04 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 4% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long88$23%55$

SIMO

De la minimele din nov. 2020, prețul acțiunii Silicon Motion Technology a crescut de la un nivel de suport situat sub marginea inferioara a norului Ichimoku, de la circa 35$. Prețul a reușit sa iasă deasupra norului la sfârșitul lui nov. 2020, aflându-se într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din sept. 2020 și a trecut peste un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 60). De la un nivel maxim din feb. 2021, linia s-a corectat și atinge acum nivelul 20.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lui nov. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, sub nivelul zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 6), de unde se poate corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Silicon Motion Technology are un trend ascendent de la minimele din nov. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long88$23%55$

SIMO

Pe graficul zilnic al Silicon Motion Technology observăm cum prețul a reușit la începutul lunii feb. 2021 să spargă în final un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare de la circa 56$. De la minimele din nov. 2020, prețul se află într-un raliu spre nivelul 75. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Silicon Motion Technology este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq 100. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, dar mișcarea nu are suficientă forță să țină pasul cu raliul prețului acțiunii. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să crească în continuare.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Silicon Motion Technology. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la sfârșitul lui nov. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul slab, cum linia ADX a căzut sub nivelul 25 după ultimul val de creștere.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor maxime istorice. Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă acțiunile se vor tranzacționa peste nivelul de 71$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA