fbpx

SSIF GOLDRING SA


Auditul (statuar, intern, extern)

Ce este auditul?

Auditul este un termen care denotă analiza profesională a unei informații cu scopul exprimării unei opinii raportate la un criteriu de calitate.

Cum poate fi clasificat auditul?

Auditul statuar reprezintă auditul situațiilor financiare precum bilanț, situația fluxurilor de trezorerie, situația capitalurilor proprii, cont de profit și pierdere și note explicative.

Auditul intern constituie examinarea obiectivă a tuturor activităților generale ale întreprinderii pentru a evalua procesele de gestionare a riscurilor, managementul proceselor și de conducere.

Scopul este de a îmbunătăți activitatea întreprinderii, iar obiectivele principale sunt: examinarea conformității activităților din compania audiată cu politicile și managementul acesteia, în temeiul legislației, verificarea gradului de adecvare și punerea în practică a controalelor în vederea creșterii eficienței, evaluarea informațiilor necesare conducerii pentru a înțelege și cunoaște realitatea din societate, identificarea metodelor de prevenire a fraudelor și protejarea activelor bilanțiere și extra bilanțiere.

Auditul extern este efectuat fie în baza unui contract încheiat cu societatea de către un auditor contractual, fie de către un auditor statuar desemnat de AGA.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Sectorul bancar

Ce consecințe au prăbușirile băncilor asupra sectorului bancar?

Luna martie a adus multe provocări investitorilor, de la date economice importante – în perspectiva ședinței Fed și a luptei împotriva inflației, până la situația complicată a unor bănci importante ...
Citește mai mult

Strategii și etape de listare la Bursa de Valori București

Bursa de Valori București facilitează fluxul de bani între investitori și afacerile de succes care caută finanțare nebancară. Pe lângă accesul la capital, o companie listată are parte de numeroase ...
Citește mai mult
Femei

Femei de succes la bursă

Prezența femeilor în economie reprezintă un element esențial în vederea creșterii și dezvoltării potențialului economic al unei țări. Investițiile au fost mult timp considerate ca fiind o lume a bărbaților, ...
Citește mai mult
 
SSIF GOLDRING SA