fbpx

GOLDRING SA


Auditul (statuar, intern, extern)

Ce este auditul?

Auditul este un termen care denotă analiza profesională a unei informații cu scopul exprimării unei opinii raportate la un criteriu de calitate.

Cum poate fi clasificat auditul?

Auditul statuar reprezintă auditul situațiilor financiare precum bilanț, situația fluxurilor de trezorerie, situația capitalurilor proprii, cont de profit și pierdere și note explicative.

Auditul intern constituie examinarea obiectivă a tuturor activităților generale ale întreprinderii pentru a evalua procesele de gestionare a riscurilor, managementul proceselor și de conducere.

Scopul este de a îmbunătăți activitatea întreprinderii, iar obiectivele principale sunt: examinarea conformității activităților din compania audiată cu politicile și managementul acesteia, în temeiul legislației, verificarea gradului de adecvare și punerea în practică a controalelor în vederea creșterii eficienței, evaluarea informațiilor necesare conducerii pentru a înțelege și cunoaște realitatea din societate, identificarea metodelor de prevenire a fraudelor și protejarea activelor bilanțiere și extra bilanțiere.

Auditul extern este efectuat fie în baza unui contract încheiat cu societatea de către un auditor contractual, fie de către un auditor statuar desemnat de AGA.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 

De ce să aleg un cont administrat discreționar?

Cont administrat discreționar sau Fond de investiții? Dacă nu știi ce să răspunzi la această întrebare, noi îți venim în ajutor. Nu uita, însă, că decizia finală îți aparține! Ambele ...
Citește mai mult
Ipotecă

Ce este și cum funcționează ipoteca?

Ipoteca este o garanție utilizată în cadrul unui contract de credit ipotecar pentru a asigura rambursarea sumelor împrumutate. Împrumutatul poate constitui o ipotecă asupra unui bun imobil, cum ar fi ...
Citește mai mult
Glissando Garden Center

Glissando Garden Center debutează cu succes pe piața AeRO

Glissando Garden Center, liderul din Vestul țării în domeniul comerțului cu flori, plante și articole de grădină, debutează cu succes pe piața AeRO de la Bursa de Valori București. Fondată ...
Citește mai mult
 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA