fbpx

GOLDRING SA


Faliment

Ce este un faliment?

Procedura legală care face referire la o persoană sau la o afacere ce nu este capabilă sa-și restituie datoriile restante se numește faliment. Procedura de faliment poate fi declarată după ce a fost parcursă procedura insolvenței. Există două tipuri de insolvență: simplă, care presupune că debitorul intră direct în insolvență și cea generală, caz în care procedura de faliment poate întârzia din cauza procedurii de reorganizare a persoanei juridice.

Care sunt factorii ce pot duce la faliment?

O strategie incorectă, costurile prea ridicate, un management slab sunt numai câteva dintre motivele care pot duce o companie în etapa de a-și declara falimentul pentru a se putea elibera de obligațiile datoriei. Creanțele debitorului vor fi plătite într-o succesiune hotărâtă prin lege.

Factorii generali care pot influența dezvoltarea unei afaceri sunt: ciclul economic, inflația, rata dobânzii, accesul la capital si reglementările guvernamentale.

Pe lângă factorii cu caracter general, o serie de factori cu caracter specific influențează insuccesul unei afaceri, printre care: dezinteresul față de resursele umane, incompetența manageriala, lipsa de experiență, controlul financiar precar, absenta planului de afaceri, o atitudine improprie.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 

De ce să aleg un cont administrat discreționar?

Cont administrat discreționar sau Fond de investiții? Dacă nu știi ce să răspunzi la această întrebare, noi îți venim în ajutor. Nu uita, însă, că decizia finală îți aparține! Ambele ...
Citește mai mult
Ipotecă

Ce este și cum funcționează ipoteca?

Ipoteca este o garanție utilizată în cadrul unui contract de credit ipotecar pentru a asigura rambursarea sumelor împrumutate. Împrumutatul poate constitui o ipotecă asupra unui bun imobil, cum ar fi ...
Citește mai mult
Glissando Garden Center

Glissando Garden Center debutează cu succes pe piața AeRO

Glissando Garden Center, liderul din Vestul țării în domeniul comerțului cu flori, plante și articole de grădină, debutează cu succes pe piața AeRO de la Bursa de Valori București. Fondată ...
Citește mai mult
 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA