fbpx

GOLDRING SA


Fond de investiții (deschis, închis)

Ce este un fond de investiții?

Un fond de investiții este un fond ce are scopul de a aduna capitalul investitorilor și de a investi acest capital în mod colectiv într-un portofoliu de instrumente financiare, cum ar fi acțiuni, obligațiuni și alte titluri de valoare. De asemenea, sunt importante pentru că facilitează acumularea de economii personale fie pentru investiții majore, fie pentru pensionare.

Cum poate fi clasificat?

Fondul de investiții poate fi clasificat în: fond de investiții deschis sau fond de investiții închis.

Fondul de investiții deschis este o modalitate de investiții colective ce se bazează pe un drept contractual, iar succesul se datorează expertizei și experienței societății care îl gestionează. O caracteristică a acestor fonduri este emiterea constantă de unități, prin urmare atunci când un investitor depune banii într-un fond de investiții deschis are loc o emitere de unități.

Numărul de unități emise înmulțit cu prețul de unitate reprezintă valoarea de bază a activelor unui fond de investiții deschis. De asemenea, este nevoie să se diminueze și comisioanele de administrare, comisioanele de tranzacționare și/sau alte costuri care sunt asociate.

Fondul de investiții închis este un model de investiții colective, dar care are la bază emiterea unui număr fix de acțiuni ce nu pot fi rambursate din fond. Fondurile închise pot fi cumpărate și vândute pe bursă având un administrator care monitorizează portofoliul și cumpără și vinde active deținute.

Piața este factorul ce influențează prețul pe acțiune și poate fi de cele mai multe ori diferit față de valoarea activului net pe acțiunea investițiilor deținute de fond.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 

De ce să aleg un cont administrat discreționar?

Cont administrat discreționar sau Fond de investiții? Dacă nu știi ce să răspunzi la această întrebare, noi îți venim în ajutor. Nu uita, însă, că decizia finală îți aparține! Ambele ...
Citește mai mult
Ipotecă

Ce este și cum funcționează ipoteca?

Ipoteca este o garanție utilizată în cadrul unui contract de credit ipotecar pentru a asigura rambursarea sumelor împrumutate. Împrumutatul poate constitui o ipotecă asupra unui bun imobil, cum ar fi ...
Citește mai mult
Glissando Garden Center

Glissando Garden Center debutează cu succes pe piața AeRO

Glissando Garden Center, liderul din Vestul țării în domeniul comerțului cu flori, plante și articole de grădină, debutează cu succes pe piața AeRO de la Bursa de Valori București. Fondată ...
Citește mai mult
 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA