fbpx

SSIF GOLDRING SA


Fond de investiții (deschis, închis)

Ce este un fond de investiții?

Un fond de investiții este un fond ce are scopul de a aduna capitalul investitorilor și de a investi acest capital în mod colectiv într-un portofoliu de instrumente financiare, cum ar fi acțiuni, obligațiuni și alte titluri de valoare. De asemenea, sunt importante pentru că facilitează acumularea de economii personale fie pentru investiții majore, fie pentru pensionare.

Cum poate fi clasificat?

Fondul de investiții poate fi clasificat în: fond de investiții deschis sau fond de investiții închis.

Fondul de investiții deschis este o modalitate de investiții colective ce se bazează pe un drept contractual, iar succesul se datorează expertizei și experienței societății care îl gestionează. O caracteristică a acestor fonduri este emiterea constantă de unități, prin urmare atunci când un investitor depune banii într-un fond de investiții deschis are loc o emitere de unități.

Numărul de unități emise înmulțit cu prețul de unitate reprezintă valoarea de bază a activelor unui fond de investiții deschis. De asemenea, este nevoie să se diminueze și comisioanele de administrare, comisioanele de tranzacționare și/sau alte costuri care sunt asociate.

Fondul de investiții închis este un model de investiții colective, dar care are la bază emiterea unui număr fix de acțiuni ce nu pot fi rambursate din fond. Fondurile închise pot fi cumpărate și vândute pe bursă având un administrator care monitorizează portofoliul și cumpără și vinde active deținute.

Piața este factorul ce influențează prețul pe acțiune și poate fi de cele mai multe ori diferit față de valoarea activului net pe acțiunea investițiilor deținute de fond.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Sectorul bancar

Ce consecințe au prăbușirile băncilor asupra sectorului bancar?

Luna martie a adus multe provocări investitorilor, de la date economice importante – în perspectiva ședinței Fed și a luptei împotriva inflației, până la situația complicată a unor bănci importante ...
Citește mai mult

Strategii și etape de listare la Bursa de Valori București

Bursa de Valori București facilitează fluxul de bani între investitori și afacerile de succes care caută finanțare nebancară. Pe lângă accesul la capital, o companie listată are parte de numeroase ...
Citește mai mult
Femei

Femei de succes la bursă

Prezența femeilor în economie reprezintă un element esențial în vederea creșterii și dezvoltării potențialului economic al unei țări. Investițiile au fost mult timp considerate ca fiind o lume a bărbaților, ...
Citește mai mult
 
SSIF GOLDRING SA