fbpx

GOLDRING SA


MCHP

Microchip Technology Inc.
  27.10.2020

Microchip Technology Inc. este unul dintre cei mai importanți producători de microcontrolere și microprocesoare, semiconductori analogici. Produsele companiei deservesc peste 120.000 de clienți din diferite sectoare economice precum producția de automobile, bunuri de consum, aerospațială și de apărare, comunicații și calculatoare.

Compania a raportat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului fiscal 2021 (anul fiscal 2020 s-a încheiat la sfârșitul lui martie), peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune după standardele non-GAPP a fost de 1.56$ față de estimările de 1.44$, în creștere cu circa 11% față de anul precedent. Compania a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,3680$ aferent T1 din 2021, într-o ușoară creștere față de 0,3675$ cel din T4 al anului fiscal 2020, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de 1,31%.

Acțiunile Microchip Technology sunt listate pe NASDAQ, sub simbolul bursier MCHP. Compania are în prezent o capitalizare bursieră de 28,4 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie și până în prezent cu aproximativ 110%.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieStop LossTarget price
LONG95$130$

MCHP

Pe graficul săptămânal al acțiunii Microchip Technology putem observa cum prețul testează un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare trasat încă din Ianuarie 2020, în zona prețului 112$ (linia violet).

În luna Martie a acestui an, prețul a găsit un suport sub norul Ichimoku, în zona de 53$, după care a urmat un trend ascendent, iar la sfârșitul lunii Mai prețul a trecut din nou deasupra norului. Un semnal „bullish” este dat de faptul că se tranzacționează deasupra norului Ichimoku, iar semnalul este unul convingător cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change este ușor pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din Martie până la maximul atins în luna Iunie, când a ajuns la un nivel considerat foarte „supra-cumpărat” (nivelul 60). De atunci linia ROC s-a corectat spre nivelul zero.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la mijlocul lui Mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra liniei de semnal, la un nivel „supra-vândut” (nivelul -4). Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimul din Martie și atinge o zonă „supra-cumpărată” (nivelul 4), fapt ce indică existența unei presiuni la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Microchip Technology are un trend ascendent după scăderile de la începutul anului. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieStop LossTarget price
LONG95$130$

MCHP

Trendul ascendent și redresarea prețului în forma literei „V” pot fi observate și pe graficul zilnic al Microchip Technology. Acțiunile au avut un raliu puternic până la începutul lunii Iunie când s-au lovit de nivelul de rezistență constituită din maximele anterioare (linia roșie), rezistență pe care acum o testează din nou. Prețul se află deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Microchip Technology este reflectată în raportul puterii relative – RS cu indicele Nasdaq-100. De la minimul din Martie, linia RS a avut un mic salt urmat apoi de o mișcare mai degrabă laterală. Dacă acțiunile vor reuși să spargă nivelul de rezistență, atunci linia RS ar trebui să crească spre propria rezistență (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului Microchip Technology. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la începutul lunii Aprilie, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX a avut un mic salt la începutul lui Iunie, după care s-a corectat și a căzut sub nivelul 20. Trendul este acum unul în formare, cum valoarea indicatorului ADX este între 20 și 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului dacă va reuși să treacă peste nivelul de rezistență din zona de 112$.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă acțiunile se vor tranzacționa peste nivelul de 115$ – 117$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA