fbpx

GOLDRING SA


PINS

Pinterest, Inc.
  11.09.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG24$50$

LONG 11.09.2020

Pinterest este un serviciu american de partajare a imaginilor și social media conceput pentru a permite salvarea și descoperirea informațiilor, în special idei, pe World Wide Web folosind imagini, GIF-uri și videoclipuri animate. Site-ul a fost creat de Ben Silbermann, Paul Sciarra și Evan Sharp și are peste 400 de milioane de utilizatori activi lunari. Serviciul este operat de Pinterest Inc, cu sediul în San Francisco.

Rezultatele financiare din al doilea trimestru au fost peste așteptările analiștilor. Aceștia estimau pierderea netă pe acțiune să fie de 0.31$, însă pierderea raportată a fost de doar 0.17$ pe acțiune, fiind în scădere față de pierderea netă de 2.62$ din perioada similară a anului precedent. Veniturile obținute au fost mai mari cu 4% față de anul trecut, în sumă de 272.5 milioane $.

Acțiunile Pinterest, Inc. sunt tranzacționate la NYSE, sub simbolul PINS (acțiuni clasa A). Compania a început tranzacționarea pe bursa pe data de 18 aprilie 2019, la un preț de 23.75$ pe acțiune, fiind evaluată inițial la 10 miliarde de dolari.

Graficul săptămânal prezintă o creștere a prețului acțiunii, de la minimul din martie și până la maximul de la începutul lui septembrie, de aproximativ 290%. Acum prețul încearcă să spargă din nou un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din aprilie și august 2019, din zona prețului de 35$/acțiune.

 

Perspectivă pe termen mediu

Indicatorul ROC – Rate of Change se află în teritoriu pozitiv, acest indicator ilustrează modificarea procentuală. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din martie până la maximul de la începutul lui august, când a ajuns la un nivel foarte „supra-cumpărat” (peste nivelul 80), iar acum se corectează spre un nivel „supra-cumpărat”. Dacă linia ROC se va afla în continuare peste nivelul 20, atunci vom avea o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare în a doua parte a lunii aprilie, cum s-a intersectat și a trecut deasupra liniei de semnal la un nivel „supra-vândut” (nivelul -2.0). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din martie și este foarte aproape să atingă un nivel foarte ”supra-cumpărat” (nivelul 4.0), indicând o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Pinterest pare să fi reinversat trendul descendent din perioada august 2019 – martie 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG24$50$

LONG 11.09.2020

Perspectivă pe termen scurt

Graficul zilnic al Pinterest prezintă o redresare în forma literei V a acțiunilor. De la mijlocul lunii martie, acestea se află pe o traiectorie ascendentă, iar la sfârșitul lunii iulie, odată cu publicarea rezultatelor financiare pe T2 din 2020, prețurile au evadat cu un ”breakaway gap” din triunghiul format pe grafic (în violet, punctat). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Pinterest este reflectata în raportul puterii relative RS cu indicele Nasdaq-100. Indicatorul are un trend ascendent de la minimul din martie, confirmând trendul prețului acțiunii. Dacă prețul va sparge nivelul de rezistență, atunci linia RS ar trebui să testeze propriul nivelul de rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Pinterest. Indicatorii direcționali au trimis un semnal la începutul lunii aprilie, ce arata o direcție ascendentă a prețului pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX se află peste nivelul de 30, ceea ce sugerează faptul că prețul acțiunii se află pe un trend puternic.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice. Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii se vor tranzacționa peste nivelul de 35$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA