fbpx

GOLDRING SA


RDNT

RadNet, Inc.
  02.05.2023

RadNet, Inc. este un lider național în furnizarea serviciilor de diagnostic imagistic de înaltă calitate prin intermediul unei rețele de centre de imagistică deținute și operate pentru pacienți în ambulatoriu. Compania are sediul în Los Angeles, US.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului IV din 2022 sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost o pierdere de 0,02$ (fiind destinat un câștig 0,12$), mai mică față de pierderea de 0,07$ pe acțiune aferentă primului trimestrul din 2021. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea RadNet este listată pe piața NASDAQ, sub simbolul bursier RDNT. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 1,6 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul de la începutul lui noi. 2022 și până în prezent cu circa 130%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,64, ceea ce indică faptul că prețul este, teoretic, cu 64% mai volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long33-35$23%22$

RDNT

De la minimul de la începutul lui noi. 2022, prețurile acțiunii RadNet au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 12$ și au ieșit definitiv deasupra norului la începutul lui apr. 2023, ceea ce denotă că trendul descendent al prețului acestei acțiuni s-a schimbat. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, ce arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la adâncitura din oct.-noi. 2022, linia indicatorului are o mișcare ascendentă spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lui noi. 2022, întrucât s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și atinge un nivel supra-cumpărat (nivelul 2), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea RadNet are o mișcarea ascendentă de la minimul din noi. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy33-35$23%22$

RDNT

Graficul zilnic al RadNet arată că prețurile au spart la sfârșitul lui feb. 2023 un nivel de rezistență (de culoare violet), de la circa 23$. După această spargere s-au corectat ușor și au revizitat fosta rezistență care a deveni un suport (schimbare de polaritate). Apoi prețurile și-au continuat raliul intrând în a doua parte a lui apr. 2023 într-o fază de consolidare. Să remarcăm faptul că media mobila pe 50 zile a trecut peste cea pe 200 zile tot la sfârșitul lui feb. 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea RadNet este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 600. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din noi. 2022), confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să testeze propria rezistență (linia de culoare roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii RadNet. Indicatorii direcționali au trimis un semnal la începutul lui mar. 2023, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne indică dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul foarte puternic acum, cum linia ADX are o traiectorie ascendentă și a atins nivelul 50, de unde se poate corecta.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt si mediu, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni. Se recomanda ca investitorii să intre la cumpărare numai dacă prețul se menține peste nivelul de 28$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA