fbpx

GOLDRING SA


ROKU

Roku Inc.
  10.07.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG110$150$

ROKU

 

LONG 10.07.2020

 

Roku este o companie din SUA producătoare de playere media digitale care permit clienților să acceseze servicii de streaming video și audio, pe televizoare. Compania vinde propriul smart tv (Roku TV), lansat la sfârșitul lui 2014, care suportă și propriul canal de difuzare (Roku Channel).

Rezultatele financiare pe T1 din 2020 au fost conform așteptărilor analiștilor. Pierderea netă pe acțiune a fost la nivelul de 0.45$ față de estimările de 0.45$, dar în creștere față de pierderea netă de 0.09$ din primul trimestru al anului 2019.

Acțiunile Roku Inc. se tranzacționează la NASDAQ cu simbolul bursier: ROKU. De la minimul din mar. 2020 până în prezent, prețurile acțiunii au crescut cu aproximativ 132% și se îndreaptă spre o zonă de rezistență 151$-154$, constituită din maximele din dec.2019 – feb.2020.

 

Analiza cu perspectiva pe termen mediu

La mijlocul lunii apr. 2020, prețul acțiunii a intrat în norul Ichimoku, acolo unde se află și în momentul de față. După o scurtă corecție, acesta a revenit pe un trend ascendent la începutul lui iun. 2020, de la un nivel de suport situat la marginea inferioară a norului. Semnalul de creștere trebuie confirmat, cum norul deplasat înainte este colorat încă în roșu.

Indicatorul Rate of Change (ROC), linia violet, care indică modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. ROC a avut o mișcare ascendentă în perioada mar.-iun. 2020, fără să atingă un nivel considerat supra-cumpărat (nivelul 60). De la maximul din iun. 2020, indicatorul se corectează acum spre nivelul zero. Dacă linia ROC își va relua creșterea deasupra nivelului zero, acest fapt va indica o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence, linia albastră, a generat un semnal de cumpărare la sfârșitul lui apr. 2020, când s-a intersectat și a trecut deasupra liniei de semnal, cea roșie, deasupra unui nivel supra-vândut (nivelul -10). Dacă MACD va crește în continuare deasupra nivelului zero, acest fapt va indica o menținere a presiunii la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Roku s-a redresat după scăderea din perioada feb.-mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG110$150$

ROKU

 

LONG 10.07.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen scurt

Pe graficul zilnic al acțiunii Roku se observă cum prețul încearcă să spargă o zonă de rezistență constituită din maximele anterioare ale lunilor apr.-iun. 2020. Este foarte probabil ca prețul să aibă forța necesară pentru a depăși această rezistență, și să se îndrepte spre nivelul maxim din feb.2020. Un semnal de tip „bullish” este dat de faptul că acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 de zile.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Roku este reflectată în raportul puterii relative (RS) cu indicele Nasdaq 100. Indicatorul RS, linia violet, are un trend ușor ascendent de la minimul din mar. 2020, confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețul se va menține pe trendul ascendent, atunci și indicatorul RS ar trebui să-și testeze propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Roku. Indicatorii direcționali au transmis un semnal încă de la mijlocul lui apr. 2020 ce indică o direcție ascendentă a prețului pe măsură ce +DI, linia verde, s-a intersectat și a trecut deasupra –DI,linia roșie. Trendul pe care se află acțiunea este unul slab deoarece valoarea indicatorului ADX este sub nivelul de 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețurilor acțiunii și o retestare a nivelelor de rezistență.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA