fbpx

Romcab la bursă - Operațiuni de piață în derulare

Splitarea valorii acțiunii

Operațiunea de splitare reprezintă diminuarea valorii nominale a acțiunii, fără modificarea valorii capitalului social

Hotărârea statutară

Operațiunea a fost aprobată de către Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor ROMCAB S.A. din 03 decembrie 2021.

Scop

Susținerea lichidității și atractivitatea acțiunii la Bursa de Valori București și facilitarea unor operațiuni de piață viitoare.

splitare romcab

Ce se întâmplă cu acțiunile dumneavoastră?

La finalul operațiunii veți deține un număr de acțiuni ROMCAB de 25 ori mai mare

Potrivit codului Depozitarului Central, acțiunile ROMCAB vor fi suspendate de la tranzacționare de la data de 18.01.2022, până la data plății acțiunilor noi, respectiv 21.01.2022.

Ex: 100 acțiuni acum = 2.500 acțiuni după încheierea operațiunii de splitare

Dacă apar întârzieri în procesul de înregistrare a operațiunii, perioada de suspendare de la tranzacționare se poate prelungi. ROMCAB S.A. va face toate comunicările necesare către acționari.

suspendare romcab

Majorarea capitalului social cu aport în numerar

Supusă aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor convocată pentru data de 07 februarie 2022

Scop

Finanțarea investițiilor pentru creșterea profitabilității companiei

Preț de emisiune

Valoarea nominală = 0,1 lei / acțiune

Oferta

78.000.000 lei ~ 780.000.000 acțiuni nou emise

Calendar

Oferta va fi inițiată după finalizarea operațiunii de splitare. Data de înregistrare: 14 aprilie 2022. Calendarul va fi stabilit prin Prospect.

Ce opțiuni aveți?

La data de 15 aprilie 2022 veți primi un număr de drepturi de preferință egal cu numărul de acțiuni pe care îl veți deține la Data de înregistrare.

Ex: 1.000 acțiuni deținute la 14 aprilie 2022 vor rezulta în 1.000 drepturi de preferință primite la 15 aprilie 2022

Dvs. puteți:

• Să vă exercitați dreptul de preferință și să subscrieți în ofertă un număr de acțiuni nou emise egal cu [nr. acțiuni deținute x 3,32407635] cu rotunjire la întregul inferior.

Ex: 1.000 drepturi de preferință vor rezulta în dreptul de a subscrie 3.324 acțiuni noi la prețul total de 332,4 lei

• Să vindeți o parte din / toate drepturile de preferință deținute în perioada de tranzacționare a acestora, la Bursa de Valori București, la un preț stabilit de piață.

• Să nu vindeți drepturile de preferință și să nu le subscrieți. Acțiunile aferente acestora vor fi oferite spre subscriere altor investitori, după perioada de ofertă publică și la un preț mai mare decât în oferta publică.

Dacă subscrieți acțiunile nou emise, pe care aveți dreptul să le subscrieți, procentul pe care îl dețineți din capitalul social al ROMCAB S.A. nu se va diminua, s-ar putea majora. În cazul în care nu veți subscrie, deținerea din capitalul social se va diminua.

Dacă dețineți în prezent 1% din capitalul social al ROMCAB S.A. și nu subscrieți în oferta de acțiuni nou emise (majorare), nu vindeți drepturi de preferință, iar absolut toate acțiunile nou emise sunt subscrise, la încheierea operațiunii, acțiunile dumneavoastră vor reprezenta 0,23% din noul capital social.

Newsletter Goldring​ Abonează-te la Trendul Zilei și fii în contact cu tot ceea ce contează.

Tranzacțiile cu instrumente financiare implică anumite riscuri specifice care pot include, dar nu se limitează la, schimbările prețurilor din piață, incertitudinea privind dividendele, randamentele și/sau profiturile, precum și variațiile cursului de schimb valutar. Pentru instrumentele financiare denominate într-o altă monedă decât cea a țării de rezidență a investitorului, randamentul poate crește sau poate scădea în funcție de schimbările valutare. De asemenea, este important de reținut că performanța anterioară nu este un indicator solid al performanței viitoare.
Goldring nu oferă servicii de investiții clienților din Afganistan, Barbados, Burkina Faso, Insulele Cayman, Republica Democrată Congo, Republica Populară Democrată Coreeană, Gibraltar, Haiti, Iran, Jamaica, Iordania, Mali, Mozambic, Myanmar, Nigeria, Panama, Filipine, Senegal, Africa de Sud, Sudanul de Sud, Siria, Tanzania, Trindad și Tobgo, Uganda, Emiratele Arabe Unite, Vanuatu și Yemen.
netopia_banner_blue-300x53-1
pictograma-1
pictograma-2

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA