fbpx

GOLDRING SA


SONY

Sony Group Corporation
  19.06.2023

Sony Group Corporation se angajează în dezvoltarea, proiectarea, fabricarea și vânzarea de echipamente electronice, instrumente, dispozitive, console de jocuri și software pentru consumatori, profesioniști și piețe industriale. Corporația operează prin următoarele segmente de afaceri: Servicii de rețea și jocuri (reprezintă circa 28% din venituri), Divertisment, tehnologie și servicii (produsele electronice reprezintă circa 24% din venituri), Muzică (circa 11%), Imagini (filme, programe de televiziune și rețele media circa 12%), Produse și soluții de imagistică (circa 11%), Servicii financiare (circa 15%) și Altele. Compania are sediul în Tokyo, Japonia.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului IV din 2022 (pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2023) peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,76$ (față de estimările de 0,76$), mai mare cu 10% în raport de profitul net pe acțiune aferent trimestrului I din 2022. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,211$ pentru semestrul iun.-dec. 2022 în creștere față de cel distribuit anterior.

Acțiunea Sony Group Corporation este listată la bursa de acțiuni New York Stock Exchange (sub forma de ADR), sub simbolul bursier SONY și la bursa japoneza TSE sub simbolul 6758. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 121 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din oct. 2022 și până în prezent cu peste 58%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,93, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 7% mai puțin volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long133-34$37%80$

SONY

De la minimul din oct. 2022, prețurile acțiunii Sony au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 61$ și au ieșit deasupra norului la începutul lui iun. 2023, ceea ce denotă că trendul descendent al prețului acestei acțiuni s-a terminat. Semnalul este convingător, întrucât norul deplasat s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, ce arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la adâncitura din oct. 2022 situată la un nivel supra-vândut (nivelul -20), linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă până la vârfurile din ian. 2023. Ulterior, linia ROC are mai degrabă o mișcare laterală între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă de la începutul lunii noi. 2022, deoarece s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub un nivel supra-vândut (nivelul -6). De la adâncitura din oct. 2022, linia indicatorului are o mișcare ascendentă depășind un nivel supra-cumpărat (nivelul 3), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Sony are un trend ascendent de la minimul din oct. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold-$-%-$

SONY

Graficul zilnic al Sony arată că prețul se află într-un raliu de la minimul din oct. 2022 și au spart în luna iunie a.c. un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (de culoare violet), de la circa 95$. După această spargere se corectează ușor spre fosta rezistență care a devenit un suport (schimbare de polaritate). Este de remarcat faptul că media mobila pe 50 zile a trecut peste cea pe 200 zile la începutul lunii feb. 2023. Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Sony este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele Nikkei 225. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din oct. 2022) și s-a lovit ulterior de un nivel de rezistență (linia de culoare violet), pe care nu a reușit să-l depășească de mai multe ori. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să treacă peste propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Sony. Indicatorii direcționali au trimis un semnal la începutul lunii noi. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Începând cu mar. 2023, indicatorii direcționali trimit semnale neclare. Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul slab acum, deoarece linia ADX se afla sub nivelul 20.

Concluzie finală:

Pe termen mediu și lung, este posibil să asistăm la o continuare a tendinței de creștere a prețului acestei acțiuni spre un nivel de rezistență constituit de vârful atins în ianuarie 2022, în jurul valorii de 134 dolari. Se recomandă ca investitorii să intre la cumpărare doar dacă prețul se menține peste nivelul de 95 de dolari.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA