fbpx

GOLDRING SA


SNE

Sony Corporation
  30.06.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG61$76$ – 77$

LONG 30.06.2020

Analiză cu perspectivă pe termen scurt

Graficele Sony Corporation (simbol bursier: SNE, sunt listate ADR – American depository receipt, pe bursa de acțiuni NYSE; acțiunea este listată și pe bursa din Tokyo sub simbolul bursier TYO: 6758) arată că prețurile au crescut de la minimele de la mijlocul lui mar. 2020 și vor testa cel mai probabil un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din ian.-feb. 2020, de la circa 73$.

Sony Corporation este compania-mamă a grupului japonez Sony, care are afaceri în patru domenii principale: electronice, cinematografie, muzică și servicii financiare. De la minimele din mar. 2020 până spre sfârșitul lui iun. 2020, prețurile au crescut cu peste 35%.

Sony a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020 sub așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,09$ față de estimările de 0,29$ (o surpriză negativă de 0,20$), în scădere față de profitul net de 0,62$ pe T1 din 2019. Compania plătește dividende semestrial. Ea a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,17$ aferent S2 din 2019, în creștere față de $0,13 aferent S1 din 2019, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de circa 0,5%.

Graficul zilnic al Sony arată că prețurile se află ȋntr-un nou raliu de la minimele din mar. 2020. Ele s-au redresat în forma literei V din a doua parte a lunii mar. 2020. Prețurile se îndreaptă spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, din ian.-feb. 2020 (linia roșie). Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile (50z și 200z EMA), ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Sony este reflectată în raportul puterii relative RS în raport cu indicele Nikkei 225 (a se vedea panoul de jos). În perioada feb.-iun. 2020, linia RS are mai degrabă o mișcare laterală (linia violet). Daca prețurile vor depăși rezistența data de maximele din ian.-feb. 2020, atunci linia RS ar trebui să confirme și să depășească propria rezistență (linia roșie). Directional Movement Index (DMI) a susținut creșterea prețurilor acțiunii Sony (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal de la începutul lui apr. 2020 ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastra) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul nu este unul puternic, cum linia ADX nu a depășit nivelul de 25.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG61$76$ – 77$

LONG 30.06.2020

Analiza cu perspectiva pe termen mediu

Începând cu mijlocul lunii mar. 2020, prețurile au crescut de la un nivel de suport situat chiar la marginea inferioară a norului Ichimoku. Spre sfârșitul lunii mar. 2020, ele au trecut deasupra norului. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde. Prețurile se afla într-un nou raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

ROC (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitivă. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2020 și se mișcă deasupra unui nivel supra-cumpărat (nivelul 20.0). Daca linia ROC se va menține în continuare în zona supra-cumpărată, acest fapt va indica o menținere a presiunii la cumpărare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lui mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), ușor deasupra nivelului zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2020 spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 3.0). Daca linia MACD va atinge zona supra-cumpărată, acest fapt va indica o menținere a presiunii la cumpărare.

Ȋn general, pe graficul săptămânal, acțiunea Sony are un trend ascendent de la minimele din ian.-feb. 2016. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA