fbpx

GOLDRING SA


SPGI

S&P Global
  16.06.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG280$395$

LONG 16.06.2020

Analiză cu perspectivă pe termen mediu

Graficul săptămânal al acțiunii S&P Global Inc. (simbol bursier: SPGI, listată pe bursa de acțiuni NYSE) arată că prețurile acțiunii au crescut față de minimele din martie 2020 și au spart nivelul de rezistență, constituit din maximele anterioare lunii februarie 2020, de circa 308-310$. La începutul lunii iunie 2020, ele se tranzacționau aproape de maximele istorice, la un preț de aproximativ 335$/acțiune. În perioada martie-iunie 2020, prețurile acțiunii S&P Global au crescut cu peste 70%.

S&P Global este compania mamă a S&P Global Ratings, agenția americană care furnizează rating-uri de credit, iar domeniul său principal de activitate este furnizarea de informații financiare și de analiză. Începând cu mijlocul lunii martie 2020, când prețul acțiunilor SPGI se afla ușor sub marginea inferioară a norului Ichimoku la un nivel de suport, acestea au crescut.

Lagging line (linia violet) a crescut de asemenea, iar norul deplasat înainte, fiind colorat în verde, indică un semnal convingător. Prețurile se află ȋntr-un nou raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

ROC (linia violet), ce indică modificarea procentuală a prețurilor este pozitivă. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă față de minimul înregistrat în martie 2020 și a trecut deasupra unui nivel „foarte supra-cumpărat” (nivelul 40.0), fiind posibilă o corecție. Menținerea liniei ROC în zona „supra-cumpărată” (peste nivelul 20.0 ) va indica o persistență a presiunii la cumpărare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lunii aprilie 2020, cânds-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Ca și în cazul indicatorului ROC, linia indicatorului său are o mișcare ascendentă față de minimul înregistrat la sfârșitul lunii martie 2020 și a trecut deasupra unui nivel „foarte supra-cumpărat” (nivelul 10.0). Dacă linia MACD se va menține în continuare în zona „supra-cumpărată”, înseamnă că va persista o presiune la cumpărare.

În general, se poate afirma că acțiunea S&P Global s-a redresat după căderea înregistrată în perioada februarie-martie 2020, investitorii putând privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
LONG280$395$

LONG 16.06.2020

Analiză cu perspectiva pe termen scurt

S&P Global a raportat rezultatele financiare pe T1 al anului 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 2,73$ față de estimările de 2,36$ (o surpriza pozitivă de +0,37$), în creștere cu 29% față de profitul net pe acțiune raportat în T1 al anului 2019. Compania a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,67$, aferent T1 al anului 2020, egal cu cel din T4 al anului 2019, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de 0,81%.

Graficul zilnic al S&P Global arată că prețurile acțiunii s-au aflat într-un raliu față de minimele înregistrate în martie 2020. Ele s-au redresat în forma literei V, din a doua parte a lunii martie 2020 și au spart, în mai 2020, un nivel de rezistență, constituit din maximele anterioare lunii februarie 2020, de circa 308-310$ (linia roșie). Prețurile se corectează ușor spre fostul nivel de rezistență, care a devenit un suport. Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile, pe 50 și 200 zile (50z și 200z EMA), ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru S&P Global în comparație cu indicele S&P 500 este reflectată în raportul puterii relative RS, (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut o mișcare ascendentă față de minimul lunii martie 2020, confirmând raliul prețurilor. Dacă prețurile își vor continua trendul ascendent, linia RS ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă.

Directional Movement Index (DMI) a susținut creșterea prețurilor acțiunii S&P Global (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lunii aprilie 2020, care indică o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie).

Linia ADX (linia albastra) ne spune dacă prețul acțiunii s-a confruntat cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Deoarece linia ADX s-a apropiat de 35, înseamnă că trendul a fost unul puternic. În prezent ADX se corectează odată cu prețurile, spre nivelul 25.

 

Concluzie :

-Pe termen scurt & mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețurilor acțiunii, fapt ce va duce la atingerea unor noi maxime istorice. Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii se mențin și se tranzacționează peste nivelul de 308-310$.

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA