fbpx

GOLDRING SA


SQ

Square
  26.06.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG80$118$ – 120$

LONG 26.06.2020

Analiză cu perspectivă pe termen mediu

Graficul săptămânal al acțiunii Square Inc. (simbol bursier: SQ, listată pe bursa de acțiuni NYSE) arată că prețurile acțiunii au crescut față de minimul atins la mijlocul lunii martie 2020 și încearcă să spargă un nivel de rezistență, constituit din maximele anterioare perioadei septembrie-octombrie 2018, de circa 100$. Ele se tranzacționează la maxime istorice.

Square Inc. este o companie care oferă dispozitive pentru plățile mobile cu carduri și servicii financiare pentru micii comercianți. Din luna martie a anului curent până în prezent, prețurile acțiunii Square au crescut cu circa 220%.

Începând cu mijlocul lunii martie 2020, prețurile au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku. Ele au trecut deasupra norului în luna mai , iar lagging line le-a urmat (linia violet). Semnalul este unul convingător, deoarece norul deplasat înainte este colorat în verde.

Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

ROC (linia violet), ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitivă. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din martie 2020 și se mișcă deasupra unui nivel „supra-cumpărat” (nivelul 80.0), de unde este posibilă o corecție. Daca linia ROC se va menține în zona „supra-cumpărată” (peste nivelul 40.0), va persista o presiune la cumpărare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui mai 2020, când s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din martie 2020 și testează un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 6.0). Dacă linia MACD va rămâne în zona „supra-cumpărată” (peste nivelul 3.0), se va menține o presiune la cumpărare.

În general, se poate afirma că acțiunea Square are un trend ascendent față de minimul atins în martie 2020 și este posibilă o corecție, deoarece acțiunea este „supra-cumpărată” de investitori. Orice corecție a prețurilor acțiunii ar pute fi privită de către investitori ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
LONG80$118$ – 120$

LONG 26.06.2020

Analiză cu perspectivă pe termen scurt

Square a raportat rezultatele financiare pe T1 2020 sub așteptările analiștilor. Pierderea netă pe acțiune a fost la nivelul de 0,19$ față de estimările de 0,04$ (o surpriză negativă de 0,15$), în creștere față de pierderea netă de 0,01$ pe T1 2019. Compania nu distribuie dividende.

Graficul zilnic al Square arată că prețurile acțiunii se află ȋntr-un raliu de la minimele atinse în martie 2020. Ele s-au redresat în forma literei V, din a doua parte a lunii martie 2020, trecând chiar peste un nivel de rezistență. Acest nivel de rezistență de ≈ 100$ (linia violet), constituit din maximele anterioare perioadei septembrie-octombrie 2018, reprezintă acum un nivel de suport. Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile, pe 50 și 200 zile (50z și 200z EMA), ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Square este reflectată, în raportul puterii relative RS, în raport cu indicele Russell 1000 (a se vedea panoul de mai jos). Linia RS (linia violet) are o mișcare ascendentă față de minimul din martie, confirmând trendul prețurilor. Dacă prețurile își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să depășească propria rezistență constituită din maximele anterioare perioadei septembrie-octombrie 2018 (linia roșie).

Directional Movement Index (DMI) a susținut creșterea prețurilor acțiunii Square (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal la începutul lunii aprilie 2020, semnal ce indică o direcție ascendentă a prețului acțiunii, pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie).

Linia ADX (linia albastra) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Cum linia ADX urcă spre nivelul de 40, trendul este unul foarte puternic

 

Concluzie

Pe termen scurt & mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețurilor acțiunii, fapt ce poate conduce la atingerea unor noi maxime istorice. Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii se tranzacționează și se mențin peste nivelul de 100$.

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA