fbpx

GOLDRING SA


TU

Telus Corporation
  07.03.2022

Telus Corporation este o companie multinațională canadiană și un conglomerat, fiind  compania-mamă a filialelor: Telus Communications, Telus Mobility, Telus Health și Telus International. Telus Communications oferă servicii de telefonie, televiziune, date și internet; Telus Mobility, oferă servicii wireless; Telus Health operează companii care furnizează produse și servicii de sănătate; iar Telus International operează în întreaga lume, oferind servicii de externalizare multilingve pentru clienți și servicii IT digitale.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului IV din 2021, ușor sub așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune de 0,18$ a fost mai mic decât estimările de 0,20$, dar în creștere cu 6% în raport cu profitul net pe acțiune din trimestrul IV din 2020. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,26$ pentru trimestrul IV din 2021 egal cu cel din trimestrul III din 2021.

Acțiunea Telus Corporation este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier TU și pe bursa canadiană de acțiuni TSX, sub simbolul bursier T. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 35,7 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu circa 95%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,54 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 46% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long30$14%22$

TU

De la minimele din mar. 2020, prețul acțiunii Telus a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 13,50$ și au reușit să iasă deasupra norului în luna sept. 2020. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimele din mar.-apr. 2020, linia ROC a oscilat între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), în funcție de evoluția prețului. Linia ROC se îndreaptă din nou spre nivelul supra-cumpărat (nivelul 20), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în feb. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia MACD atinge din nou un nivel supra-cumpărat (nivelul 0,8), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Telus are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long30$14%22$

TU

 

Graficul zilnic al Telus arată că prețul a trecut definitiv în luna mai 2021 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din feb. 2020, de la circa 21$ (linia violet). Acțiunea se află într-un raliu de la minimele din ian. 2022. Acestea s-au corectat puțin în feb. 2022 spre media mobilă de 50 zile, dar și-au reluat apoi creșterea. Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 zile și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Telus este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P/TSX 60. Începând cu oct. 2021, linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport și trece  acum peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia violet), confirmând trendul acțiunii. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și continue creșterea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Telus. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în luna feb. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Ultimul raliu al acțiunii este destul de puternic cum linia ADX a urcat peste nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA