fbpx

GOLDRING SA


WHR

Whirlpool Corporation
  20.10.2020

Whirlpool Corporation este unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din lume, făcând parte din clasamente Fortune 500 cu venituri totale de peste $20 mld.,aproximativ 77.000 de angajați și 59 de centre de producție și cercetare. Compania își vinde produsele sub diferite mărci comerciale printre care cele mai cunoscute sunt: Whirlpool, KitchenAid, Maytag, Consul, Brastemp, Amana, Bauknecht, JennAir și Indesit. Cea mai mare piață de desfacere este cea din America de Nord, reprezentând 56% din totalul din anul 2019, urmată de piața Europeană, Orientul Mijlociu și Africa cu 21%, America Latină cu 16%, iar restul de 7% din vânzări au avut loc în Asia.

Rezultatele financiare pentru al doilea trimestru din 2020 ale Whirlpool Corporation au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune înregistrat a fost de $2.15, în scădere cu 46% față de anul precedent, dar mai mult decât $0.74 cât estimau analiștii. Compania a distribuit anul acesta un dividend brut trimestrial pe acțiune în valoare de $1.20, având un randament al dividendelor de 2.4%.

Acțiunea Whirlpool este listată la NYSE, sub simbolul bursier WHR, și se află în componența indicelui S&P500. Compania are în prezent o capitalizare de piață de $12.56 mld. după ce prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie și până în prezent cu aproximativ 215%

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieStop LossTarget price
LONG180$217$

WHR

Graficul săptămânal ne arată cum prețul acţiunii Whirlpool se îndreaptă spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din Februarie – Martie 2015, ușor sub 220$ (linia roșie).

În luna Martie 2020, prețul a găsit un suport sub norul Ichimoku, după care a urmat un trend ascendent, iar în Iulie a trecut din nou deasupra norului. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal „bullish” convingător cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Acesta a avut o mișcare ascendentă de la minimele din Martie până la maximul de la începutul lui Iunie, confirmând raliul prețului. Linia ROC a atins un nivel considerat „supra-cumpărat” (nivelul 40), de unde s-a corectat mai apoi. Totuși în perioada Iulie – Octombrie, linia se mișcă în lateral ușor sub nivelul „supra-cumpărat”, fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare spre sfârșitul lunii Mai, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, sub un nivel „supra-vândut” (nivelul -7). Linia indicatorului a avut o traiectorie ascendentă de la acel nivel și atinge acum o zonă foarte „supra-cumpărată” (peste nivelul 14), fapt ce indică o intensificare a presiunii la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Whirlpool are un trend puternic ascendent după scăderea de la începutul anului. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieStop LossTarget price
LONG180$217$

WHR

Trendul ascendent început în Martie este vizibil și pe graficul zilnic, acțiunile îndreptându-se spre un nivel de rezistenţă constituit din maximele anterioare. Acestea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Whirlpool este reflectată în raportul puterii relative – RS cu indicele S&P 500. Linia RS are un trend ascendent de la minimul din Martie, confirmând trendul acțiunii. Dacă prețul își va menține trendul, atunci linia RS ar trebui, la rândul ei, să-și continue creșterea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea preţului acțiunii Whirlpool. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la sfârșitul lunii Aprilie, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). În prima parte a lunii August, linia ADX a trecut peste nivelul 50, urmând apoi o scădere spre nivelul 20. Trendul își recapătă forțele, cum ADX se află din nou peste nivelul de 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acțiunii spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare de la începutul anului 2015.

 

Analiză realizată de,

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA