fbpx

GOLDRING SA


XYL

Xylem Inc
  05.09.2021

Xylem Inc. este o companie americană angajată în proiectarea, fabricarea și aplicarea tehnologiilor pentru industria apei. Funcționează prin următoarele segmente de activitate: Infrastructură de apă, Apă aplicată și Soluții de măsurare și control. Segmentul Infrastructură de apă se concentrează pe transportul, tratarea și testarea apei. Segmentul Apă aplicată cuprinde utilizările apei și se concentrează pe piețele finale comerciale, rezidențiale și industriale. Segmentul Soluții de măsurare și control se concentrează pe dezvoltarea soluțiilor tehnologice care permit utilizarea inteligentă și conservarea resurselor critice de apă și energie, precum și a instrumentelor analitice utilizate în testarea apei.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2021, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 0,66$ (estimările fiind de 0,63$), în creștere cu 65% față de profitul net pe acțiune din trimestrul I din 2020. Atât în primul trimestru, cât și în cel de-al doilea trimestru din acest an, firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,28$.

Acțiunea Xylem este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier XYL. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 24,7 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie 2020 și până în prezent cu circa 150%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,03 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 3% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold140$2%128$

XYL

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Xylem a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 55$ și au ieșit deasupra norului la începutul lui Sept. 2021. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. În cea mai mare parte a perioadei iul. 2020- aug. 2021, linia indicatorului s-a mișcat între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce arată o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la începutul lui iul. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -4.0). De la minimul din mai 2020, linia indicatorului are o mișcare ascendentă și este foarte aproape să atingă un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 8.0), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Xylem are un puternic trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold140$2%128$

XYL

Graficul zilnic al Xylem arată că prețul a reușit în sept. 2020 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 82-83$ (linia violet). De la minimele de la începutul lui mai 2020, prețul se află într-un nou raliu, respectând o linie de trend ascendentă trasată pe grafic de la minimele din mai 2020. Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Xylem este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la nivelul de suport dat de minimele din mai și iun. 2020, linia RS are un trend ascendent și a reușit să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia violet), confirmând trendul acțiunii.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Xylem. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna iul. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul puternic cum linia ADX a trecut peste 30.

Concluzie finală:

Este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Totuși potențialul de creștere pe termen scurt este limitat cum raliul în curs pare pe sfârșite.

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA