fbpx

SSIF GOLDRING SA


ABBV

AbbVie Inc.
  28.02.2022

AbbVie Inc. este o companie biofarmaceutică fondată în 2013 ca urmare spin-off a Abbott Laboratories . AbbVie se concentrează pe tratarea afecțiunilor precum bolile cronice autoimune în reumatologie, gastroenterologie și dermatologie, oncologie, inclusiv cancere de sânge, virusologie, virusul hepatitei C (VHC) și virusul imunodeficienței umane (HIV), tulburări neurologice, cum ar fi Parkinson, metabolice, cuprinzând boala tiroidiană și complicațiile asociate cu fibroza chistică, durerea asociată cu endometrioză și alte afecțiuni grave de sănătate. Compania are sediul în North Chicago, IL.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului IV din 2021, ușor peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 3,31$ estimările fiind de 3,28$, în creștere cu 13% față de profitul net pe acțiune din trimestrul IV 2020. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 1,41$ pentru trimestrul I din 2022, egal cu cel din trimestrul precedent.

Acțiunea AbbVie este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier ABBV. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 264,5 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie 2020 și până în prezent cu circa 140%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,80 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 20% mai puțin volatil decât piața

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long190$27%115$

ABBV

 

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii AbbVie a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 63$, și au reușit să iasă deasupra norului în luna apr. 2020. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimul din mar. 2020, linia ROC a oscilat între un nivel supra-vândut (nivelul -20) și un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 35), în funcție de evoluția prețului. De la minimele din sept.-oct. 2021, linia ROC atinge din nou un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în nov. 2021, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia MACD atinge un nivel supra-cumpărat (nivelul 8), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea AbbVie are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long190$27%115$

ABBV

Graficul zilnic al AbbVie arată că prețul au trecut în luna dec. 2021 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare de la începutul lui 2018, de la circa 120$ (linia violet). Acțiunea se afla într-un raliu de la minimele din oct. 2021, dar s-au corectat în ian. 2022, dar și-au reluat apoi creșterea în feb. 2022. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea AbbVie este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). Începând cu oct. 2021, linia RS a avut mișcare ascendentă de la un nivel de suport și au trecut peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie), confirmând trendul acțiunii. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și continue creșterea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii AbbVie. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în luna nov. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu al acțiunii s-a estompat cum linia ADX a coborât sub nivelul 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA