fbpx

GOLDRING SA


ACLS

Axcelis Technologies
  06.02.2023

Axcelis Technologies, Inc. este o companie americană care se angajează în proiectarea, fabricarea și service-ul de echipamente de capital pentru industria de fabricare a cipurilor semiconductoare. Compania produce sisteme de implantare ionică ce includ implantatori cu curent ridicat și mediu, precum și cu energie înaltă. Compania are sediul în Beverly, Massachusetts.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2022 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 1,21$ față de estimările de 1,15$, în creștere cu 49% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului III. Firma nu distribuie dividende către acționari. Compania va anunța rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru din 2022 peste câteva zile, pe 8 februarie 2023 (se estimează un profit net pe acțiune de 1,42 dolari).

Acțiunea Axcelis Technologies este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier ACLS. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 3,9 miliarde dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din oct. 2022 și până în prezent cu circa 135%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,68, ceea ce indică faptul că prețul este, teoretic, cu 68% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long155$31%90$

ACLS

De la minimul din oct. 2022, de la un nivel de suport de aproximativ 50 de dolari, prețurile acțiunii Axcelis Technologies au ieșit definitiv deasupra norului Ichimoku în luna noi. 2022. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, testând o zonă de rezistență constituită din maximele anterioare de la circa 116$ (linia roșie). Semnalul a fost convingător, deoarece norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețului, este pozitiv. De la adâncitură făcută de minimul din oct. 2022, linia ROC are o mișcare ascendentă și a testat un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 80), ceea ce indică o presiune la cumpărare. De la acest nivel, linia ROC începe acum să se corecteze.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un nou semnal de cumpărare la începutul lunii noi. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia MACD are o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 10), ceea ce indică o presiune la cumpărare. De la acest nivel, linia MACD se poate corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Axcelis Technologies are o mișcare ascendentă de la minimul din oct. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short        –        –        –

ACLS

Graficul zilnic al Axcelis Technologies arată că prețurile se află într-un raliu de la minimele de la sfârșitul lui dec. 2022 și au trecut ușor la începutul lui feb. 2022 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 116$ (linia roșie), având  posibilitatea de a se corecta spre fostul nivel de rezistență și să devină un suport (schimbare de polaritate). Se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Axcelis Technologies este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 600. De la un nivel de suport constituit din minimele din oct. 2022, linia RS are o mișcare ascendentă, confirmând trendul prețurilor. Dacă prețurile își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Axcelis Technologies. Indicatorii direcționali au trimis mai multe semnale, ultimul la începutul lui ian. 2023, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliu prețurilor este unul foarte puternic, cum linia ADX a depășit nivelul 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu, este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Pe termen scurt, prețul acestei acțiuni se poate corecta, întrucât indicatorii tehnici sunt supra-cumpărați. Investitorilor li se recomandă să intre la cumpărare doar dacă prețul se menține peste pragul de aproximativ 116 dolari.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA