fbpx

GOLDRING SA


Acțiuni

Acțiunile reprezintă dreptul de proprietate a unui procent din capitalul social al unei societăți pe acțiuni. Deținerea unei acțiuni reprezintă posesia unei părți dintr-o companie. Ele oferă investitorului dreptul de a beneficia de profituri, dar îl expune și riscurilor care vin direct proporțional cu cota deținută. Din punctul de vedere al pieței de capital, acestea reprezintă instrumente financiare care pot fi cumpărate sau vândute de către investitori în cadrul unei piețe organizate și reglementate, precum Bursa de Valori București.

  • Acțiuni de creștere (growth) – acțiuni ale unei companii de la care se așteaptă o performanță mai accelerată decât a altor companii. De obicei, aceste companii nu oferă dividende, ci reinvestesc profiturile pentru dezvoltarea afacerii.
  • Acțiuni de venit (income) – acțiuni ale companiilor care oferă dividende. Aceste companii nu au nevoie de capital suplimentar pentru dezvoltare, astfel că distribuie profiturile obținute acționarilor direct proporțional cu cota deținută de aceștia.
  • Acțiuni preferențiale – o clasă de acțiuni care oferă titularului un dividend prioritar, precum și drepturile aferente acțiunilor ordinare, fără a avea, însă, drept de vot.
< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Ipotecă

Ce este și cum funcționează ipoteca?

Ipoteca este o garanție utilizată în cadrul unui contract de credit ipotecar pentru a asigura rambursarea sumelor împrumutate. Împrumutatul poate constitui o ipotecă asupra unui bun imobil, cum ar fi ...
Citește mai mult
Glissando Garden Center

Glissando Garden Center debutează cu succes pe piața AeRO

Glissando Garden Center, liderul din Vestul țării în domeniul comerțului cu flori, plante și articole de grădină, debutează cu succes pe piața AeRO de la Bursa de Valori București. Fondată ...
Citește mai mult

Venituri Viitoare în ArenaXT

În cadrul platformei ArenaXT și al aplicației mobile Goldring au fost introduse noutăți, iar în cele ce urmează le vom detalia, pentru ca tu să fii la curent cu toate ...
Citește mai mult
 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA