fbpx

GOLDRING SA


Active lichide

Ce sunt activele lichide?

Activele care pot fi transformate simplu și într-o perioada scurta în bani lichizi sau activele care sunt deja în bani lichizi reprezintă active lichide. Activele curente sunt adesea lichide, deoarece au capacitatea să se transforme în mai puțin de un an în active lichide. Exemple de active lichide: titlurile de stat și obligațiunile emise de autoritățile administrației publice locale, depozitele bancare, disponibilitățile în conturi curente și casierie.

Cum funcționează?

Sunt considerate active lichide, investițiile care pot fi lichidate imediat. Un exemplu sunt fondurile mutuale sau fondurile de piață monetară care în cazul unei urgențe financiare pot fi transformate într-o perioadă scurtă de timp în numerar.

În cazul companiilor, există rate ale lichidității care sunt folosite pentru calcularea activelor lichide: rata lichidității generale, rata lichidității curente si rata lichidității imediate.

Activele lichide pot fi utilizate în caz de criză în economie, precum și pentru revigorarea activității de afaceri pentru a reface creditul datorită capacității de a furniza nivelul necesar al lichidității bancare.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 

Adunarea Acționarilor Berkshire Hathaway din 2024

În anii '50 și la începutul anilor '60, Buffett a condus parteneriate de investiții care percepeau comisioane asemănătoare fondurilor speculative (inclusiv o cotă de 25% din orice randament anual mai ...
Citește mai mult

Ce sunt Fondurile index?

Ce este un fond index? Un fond index este un tip de fond de investiții care își propune să urmeze performanța unui anumit indice de piață. Printre indicii de piață ...
Citește mai mult

Cum putem investi în indicele BET?

Ce este indicele BET? BET este primul indice creat de BVB și reprezintă principalul punct de referință al pieței locale de capital. Acesta reflectă performanța celor mai tranzacționate companii de ...
Citește mai mult
 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA