fbpx

GOLDRING SA


AIR

AAR Corp.
  06.03.2023

AAR Corp. este o companie care furnizează produse și servicii pentru aviația comercială și industria de apărare. Funcționează prin următoarele segmente: Servicii de aviație și Servicii de expediție. Segmentul Servicii de aviație oferă piese de schimb și asistență de întreținere pentru aeronavele operate de clienți comerciali și guvernamentali/apărare. Segmentul Servicii de expediție este implicat în fabricarea de containere transportabile aerian, adăposturi intermodulare și paleți pentru transportul aerian de marfă folosite în operațiuni militare de forța aeriană a Statelor Unite. Compania are sediul central în Wood Dale, Illinois, Chicago.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2023 (anul fiscal se încheie la sfârșitul lunii mai) ușor peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net din operațiunile continue de 0,69$, față de estimările de 0,68$, în creștere cu 30% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului II din 2022. Compania va raporta rezultatele pentru trimestrului III din 2023 pe 21 martie 2023 (estimarea analiștilor este un profit net pe acțiune de 0,75$). Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,075$ pentru trimestrul III din 2023, egal cu cel pentru trimestrul II din 2022.

Acțiunea AAR Corp. este listată pe bursa de acțiuni NYSE, sub simbolul bursier AIR. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 2,0 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din sept. 2022 și până în prezent cu peste 65%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,57, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 57% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long70$23%50$

AIR

De la minimul din sept. 2022, prețurile acțiunii AAR au crescut de la o zonă de suport situată sub norul Ichimoku, de la circa 34$ și au reușit sa iasă deasupra norului la începutul lunii ian. 2023. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, trecând peste o zonă de rezistență constituită din maximele anterioare, de la circa 52$ (linia violet). Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change, ce arată modificarea procentuală a prețului, este pozitiv. De la adâncitură din sept. 2022, linia ROC are o mișcare ascendentă și testează acum din nou un nivel supra-cumpărat (nivelul 25), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la începutul lui noi. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra unui nivel supra-vândut (nivelul – 2). De la minimul din oct. 2022, linia MACD are o mișcare ascendentă cu minime mai înalte și se îndreaptă acum spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 4), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea AAR are o mișcare ascendentă de la minimul din sept. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long70$23%50$

AIR

Graficul zilnic al AAR arată că prețurile se află într-un raliu și au trecut în luna feb. 2023 definitiv peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din apr. & iun. 2022, de la circa 52$ (linia violet). Prețurile avansează, atingând noi maxime istorice și se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea AAR este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 600. De la un nivel de suport, linia RS a avut o mișcare ascendentă și a depășit un nivel de rezistență (linia violet), confirmând trendul prețurilor. Dacă prețurile își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să testeze mai sus un nivel de rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii AAR.  Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lui ian. 2023, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne indică dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliul prețurilor este puternic, cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA