fbpx

GOLDRING SA


AMD

Advanced Micro Devices
  07.09.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG55$120$

LONG 07.09.2020

Advanced Micro Devices Inc. este una dintre cele mai mari companii producătoare de microprocesoare pentru calculatoare din lume.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020, peste așteptările analiștilor. Veniturile au fost de 1,93 miliarde de dolari, în creștere cu 26% față de veniturile pe T2 din 2019. Profitul net pe acțiune a fost de 0,13$ față de estimările de 0,12$, în creștere cu 225% față de trimestrul aferent anului precedent. Firma nu distribuie dividende.

Advanced Micro Devices Inc. este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier AMD. Graficul săptămânal arată că prețurile acțiunii au crescut de la minimul de la mijlocul lui mar. 2020 până la maximul istoric de la începutul lui sept. 2020, cu aproximativ 155%. În a doua parte a lunii iul. 2020, prețul acțiunii a spart un nivel de rezistență constituit din maximul anterior din feb. 2020 (linia violet).

 

Perspectivă pe termen mediu

Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, începând cu martie 2020, ceea ce este un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce indică modificarea prețurilor este pozitivă. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimul din iul. 2020 și a ajuns la un nivel supra-cumpărat (peste nivelul 40.0). Dacă linia ROC se va mișca în zona „supra-cumpărată”, acest lucru va indica o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare în a doua parte a lunii iul. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra unui nivel „supra-cumpărat” (nivelul 2.0). Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă și a trecut deasupra unui nivel foarte „supra-cumpărat” (peste nivelul 8.0), de unde este posibilă o corecție.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Advanced Micro Devices a avut o traiectorie ascendentă după căderea din feb.-mar. 2020. O corecție este posibilă cum indicatorii tehnici sunt „supra-cumpărați”. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
SHORT

SHORT 07.09.2020

Perspectivă pe termen scurt

Graficul zilnic al Advanced Micro Devices arată că prețul a avut o traiectorie ascendentă de la minimele de la mijlocul lunii mar. 2020 pana la maximul de la începutul lui sept. 2020, ușor peste 94$. Spre sfârșitul lui iul. 2020, prețul a reușit să iasă dintr-un patern numit „triunghi ascendent”. Prețul se corectează acum de la maximul din iul. 2020 spre media mobila de 50 zile (media albastră), care se poate constitui într-un nivel de suport. Acțiunile se tranzacționează încă deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Advanced Micro Devices este reflectată în raportul puterii relative RS cu indicele NASDAQ-100. Linia RS a avut o traiectorie ascendentă și a spart spre sfârșitul lui iul. 2020 linia de rezistență constituită din maximele anterioare din perioada feb.-apr. 2020 (linia violet), confirmând trendul ascendent al prețului acțiunii. De la începutul lui aug. 2020, linia RS s-a mișcat în divergență cu evoluția prețurilor, avertizând o posibilă corecție a acestora.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea preturilor acțiunii Advanced Micro Devices. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal de la mijlocul lunii iul. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). De la începutul lui aug. 2020, trendul ascendent a pierdut din intensitate, cum linia ADX are o mișcare descendentă spre nivelul 25. În plus +DI se intersectează acum cu –DI.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

Pe termen scurt se recomandă multă prudență cum investitorii sunt încă sub influența efectului vânzării masive a acțiunilor tehnologice din ultimele zile.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii vor reveni și tranzacționa peste nivelul de 95$.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA