fbpx

GOLDRING SA


AMPS

Altus Power
  03.10.2022

Altus Power, Inc. este primul dezvoltator independent, proprietar și operator de instalații solare la scară comercială. Serviciile companiei variază de la generarea energiei solare la fața locului pentru clienții comerciali, industriali și publici până la energia solară comunitară, stocarea energiei și încărcarea vehiculelor electrice, toate acestea fiind adaptate nevoilor fiecărui client și profilului de utilizare a energiei. Portofoliul instalat al companiei este de 369 MW la 30 iunie 2022. Compania are sediul în Greenwich, CT.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2022 ușor peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,16$ față de estimările de -0,01$, în creștere în raport de pierderea neta pe acțiune de -0,10$ din urmă cu un an. Firma nu distribuie dividende.

Acțiunea Altus Power este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier AMPS. Altus Power s-a listat pe bursă în Dec. 2021 prin fuziunea cu CBAH, o companie de tip SPAC (special purpose acquisition company) sponsorizată de firma imobiliară CBRE Group. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 1,7 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din mai 2022 și până în prezent cu circa 157%.

Indicatorul beta β al acțiunii are valoarea de 1,29 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 29% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long16$45%6$

amps

 

De la minimul din mai 2022, de la un nivel de suport, prețul acțiunii Altus Power s-a aflat într-un raliu atingând noi maxime istorice in timpul lunii sept. 2022 dar a închis luna septembrie sub fosta zonă de rezistență de la circa 11$.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la un nivel de suport, linia ROC a avut o mișcare ascendentă de la începutul lui sept. 2022 și s-a apropiat de un nivel supra-cumpărat (nivelul 100), ceea ce a indicat o presiune la cumpărare. Linia ROC s-a retras la sfârșitul lunii sept. 2022 odată cu corecția prețului.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) se mișcă deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia MACD a avut o mișcare ascendentă spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 1,5), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Altus Power are un trend ascendent de la minimul din mai 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

amps

 

Graficul zilnic al Altus Power arată că prețul a atins spre sfârșitul lunii sept. 2022 noi maxime istorice, aproape de 15$, aflându-se într-un raliu de la minimele din iul. 2022. În ultimele 2 zile din luna septembrie, acțiunile s-au corectat sub fosta zonă de rezistență (de la circa 11,20-11,35$) și spre media pe 50 zile.

Prețul acțiunii a scăzut pe fondul anunțării stabilirii prețului de subscriere în cadrul unei oferte publice secundare pentru acțiunile sale de către un acționar vânzător. Oferta constă în 7 milioane de acțiuni vândute de Blackstone la un preț de ofertă publică de 11,50$ per acțiune comună din clasa A, ceea ce reprezintă 80,5 milioane $, înainte de comisioanele ofertei. Oferta este de așteptat să se închidă pe sau în jurul datei de 3 octombrie 2022, sub rezerva condițiilor obișnuite de închidere.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Altus Power este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq 100. De la un nivel de suport constituit din minimul din iul. 2022, linia RS a avut un trend ascendent confirmând trendul acțiunii. La sfârșitul lui sept. 2022, linia RS s-a retras odată cu corecția prețului.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Altus Power. Indicatorii direcționali au trimis un semnal la sfârșitul lui iul. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu al prețurilor a pierdut din intensitate, cum linia ADX are o traiectorie descendentă.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Pe termen scurt, prețul s-a corectat datorita ofertei secundare de vânzare de acțiuni.

Investitorii ar trebui să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul revine peste 12,60-12,65$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA