fbpx

GOLDRING SA


Analist financiar

Ce este un analist financiar?

Un analist financiar este un specialist care participa în optimizarea managementului financiar, analizează riscurile și le gestionează și determină direcțiile posibilelor investiții. De asemenea, analiștii financiari sunt responsabili de urmărirea performanțelor financiare ale unei companii în raport cu un plan, de analiza performanțelor afacerii și a condițiilor de piață pentru a crea previziuni și de a ajuta conducerea superioară să ia decizii tactice și strategice prin furnizarea de rapoarte periodice.

Cu ce se ocupă?

Activitatea principala a unui analist financiar reprezintă cercetarea si colectare de date, construirea modelelor financiare și întocmirea rapoartelor.

Prin activitatea lui se pot reduce riscurile și crește profitul companiei. De asemenea, se poate afla capacitatea sau incapacitatea companiei de a plăti toate împrumuturile contractate.

Un analist financiar necesită cunoștințe despre piețele financiare, abilități de contabilitate, abilități de analiză financiară (cum ar fi analiza financiară în Excel), abilități de rezolvare a problemelor, abilități de conducere, abilități de comunicare și multe altele.

În cadrul industriei financiare, categoriile principale pentru care analiștii lucrează sunt:

  • firme de tip buy-side
  • firme de tip sell-side
  • bănci de investiții
< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 

Investițiile în imobiliare. Avantaje și dezavantaje

Dispui de capital și nu știi în ce să îl investești? Ei bine, în cele ce urmează vom discuta despre o variantă de investiții: imobiliarele. Imobiliarele reprezintă un sector în ...
Citește mai mult

Emisiune de obligațiuni Mikro Kapital IFN

Goldring a intermediat cu succes oferta de obligațiuni corporative garantate în valoare de 2.000.000 euro emise de Mikro Kapital IFN S.A., al doilea cel mai mare microfinanțator de pe piața ...
Citește mai mult
Fraudele

Cum prevenim fraudele pe piața de capital?

Frauda în domeniul investițiilor este o realitate cu care se confruntă din ce în ce mai mulți investitori în prezent. Fie că sunt ademeniți de reclame înșelătoare pe rețelele de ...
Citește mai mult
 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA