fbpx

GOLDRING SA


MRO

Marathon Oil Corporation
  24.05.2021

Marathon Oil Corporation este o companie americană din industria petrolieră cu o prezență în domeniile de explorare și producție, având sediul în Houston, Texas. Compania se concentrează pe cele mai semnificative câmpuri bogate în petrol din SUA (Eagle Ford din Texas, Bakken din Dakota de Nord, Stack și Scoop în Oklahoma și Permian în New Mexico). Are și operațiuni internaționale în Guineea Ecuatorială.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2021, peste așteptările analiștilor. Compania a revenit pe profit după pierderile avute în anul 2020. Câștigul net pe acțiune a fost de 0,21$ față de estimările de 0,11$, în creștere față de pierderea netă de 0,16$ din 2020. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,04$ pentru primul trimestru din 2021, mai mare față de 0,03$ din trimestrul IV 2020.

Marathon Oil este listată pe NYSE, sub simbolul bursier MRO. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 9,1 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din octombrie anul trecut și până în prezent cu peste 210%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 3,23 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long14$20%9,5$

mro

Graficul săptămânal al acțiunii Marathon Oil arată faptul că prețul acțiunii s-a aflat într-un raliu de la minimele din oct. 2020. În lunile mar. & mai 2021, prețul a încercat să spargă rezistența R1, trasată pe grafic de la maximele din sept. 2014, dar fără succes deocamdată. La începutul lunii feb. 2021, prețul a reușit să iasă deasupra norului Ichimoku. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde. Semnalul indică faptul că trendul descendent al prețului acestei acțiuni se poate inversa.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este încă pozitiv. Linia indicatorului a avut un trend ascendent de la minimele din sept.- oct. 2020 și a atins un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 100). Linia ROC se corectează acum spre nivelul zero, fapt ce indică lipsa presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), între doua nivele „supra-vândute”. Linia indicatorului a avut o traiectorie ascendentă de la minimul din apr. 2020, confirmând trendul acțiunii. Linia MACD a atins un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 1.5), de unde se corectează și este gata să genereze un semnal de vânzare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Marathon Oil a avut un trend ascendent de la minimele din oct. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

mro

Pe graficul zilnic al acțiunii Marathon Oil, prețul acțiunii a trecut peste un nivel de rezistență de la circa 8,5$ iar apoi și-a stopat creșterea cum s-a izbit de rezistența R1, dar media mobila pe 50 zile se constituie suport pentru corecții. Din ian. 2021 trendul descendent s-a inversat, fapt confirmat și de intersecția mediei mobile pe 50 zile care a trecut deasupra celei pe 200 zile. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, fiind considerat un semnal de tip „bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Marathon Oil este reflectată în raportul puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500 Index. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, confirmând trendul ascendent al prețului. Din mar. 2021, linia RS și-a stopat creșterea. Dacă prețul acțiunii va continua să crească, atunci linia RS ar trebui să confirme și să-și reia creșterea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Marathon Oil. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din nov. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii este acum unul slab, cum linia ADX a căzut sub nivelul 20 după ultimul raliu.

 

Concluzie finală:

– Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni spre nivelul de la 14$. Acest lucru este posibil dacă prețul reușește să treacă peste rezistența R1 (linia roșie).

– Pe termen scurt, acțiunile și-au stopat creșterea și putem asista la unele corecții odată cu scăderea cotațiilor petrolului.

 

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA