fbpx

SSIF GOLDRING SA


AA

Alcoa Corporation
  15.12.2020

Alcoa Corporation care este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din lume. Sediul central se află în Pittsburgh, Pennsylvania dar compania își desfășoară operațiunile în 10 țări. Alcoa este angajată în producția de bauxită, alumină și aluminiu din diverse produse turnate și laminate.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T3 din 2020 peste așteptările analiștilor. Pierderea netă pe acțiune a fost de 1,17$ față de estimările de 1,51$ (o surpriză pozitivă de 0,34$), în creștere față de pierderea netă de 0,44$ pe T3 din 2019.

Alcoa este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier AA. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 4,2 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie și până în prezent cu circa 345%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 2,55 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long28-30$25%14$

aa

Graficul săptămânal al acțiunii Alcoa prezintă un raliu al prețului de la minimele din Martie, care testează acum maximele din Septembrie-Noiembrie 2019, de la circa 23$.

La începutul lunii Noiembrie, prețul a reușit să iasă deasupra norului Ichimoku. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat acum în verde. Semnalul indică faptul că trendul descendent din perioada Aprilie 2018 – Martie 2020 s-a inversat.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Linia indicatorului are un trend ascendent de la minimul de la sfârșitul lui Octombrie și atinge din nou un nivel considerat foarte „supra-cumpărat” (nivelul 70), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare spre sfârșitul lunii Mai, cum s-a intersectat și a trecut peste linia de semnal, sub nivelul zero. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimele din Aprilie, confirmând trendul acțiunilor. Linia MACD se îndreaptă spre un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 2.5), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Alcoa are un trend ascendent de la minimele din Martie. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long28-30$25%14$

aa

Pe graficul zilnic al acțiunii Alcoa observăm cum prețul acțiunii încearcă să spargă un nivel de rezistență dat de maximele de la sfârșitul anului 2019 (linia roșie). Trendul descendent s-a inversat încă din Martie, fapt confirmat și de intersecția mediei mobile de 50 zile care a trecut deasupra celei de 200 zile. Linia de rezistență poate deveni apoi suport (schimbare de polaritate). Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Alcoa este reflectată în raportul puterii relative – RS cu indicele Rusell 1000. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport. Totodată, linia RS a trecut deasupra unei linii de trend descendent trasată de la maximul din Aprilie 2018. Dacă prețul acțiunii va reuși sa spargă nivelul de rezistență, atunci linia RS ar trebui să-și continue creșterea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Alcoa. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna Aprilie, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii este acum unul puternic, cum linia ADX are o mișcare ascendentă și aproape atinge nivelul 50.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni spre maximele de la începutul anului 2019.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA