fbpx

GOLDRING SA


ABNB

Airbnb Inc.
  15.11.2021

Airbnb Inc. este o companie americană care operează un marketplace pentru cazări, în principal pentru vacanțe și activități turistice. Cu sediul în San Francisco, California, platforma este accesibilă prin intermediul site-ului web și al aplicației mobile. Airbnb nu deține niciuna dintre proprietățile listate, în schimb, câștigă un comision din fiecare rezervare. Compania a fost fondată în 2008 de Brian Chesky, Nathan Blecharczyk și Joe Gebbia. Airbnb este o versiune prescurtată a numelui său original, AirBedandBreakfast.com.

 

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2021, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune de 1,22$ a depășit estimările analiștilor de 0,72$, fiind în creștere cu 198% față de profitul net pe acțiune înregistrat în trimestrul III din 2020. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Airbnb este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier ABNB. Acțiunea a deschis joi, 10 decembrie 2020, la 146$ per acțiune în prima zi de tranzacționare pe bursă, cu mai mult decât dublul prețului de 68$ per acțiune stabilit pentru IPO cu o zi înainte. Compania s-a listat la bursă într-un moment în care sectorul a fost afectat de tendința de reducere a călătoriilor în timpul crizei de sănătate publică generată de Covid-19.

Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 131 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din luna mai 2021 și până în prezent cu circa 60%.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long220$6%185$

airbnb

 

Prețul acțiunii Airbnb s-a corectat de la maximele atinse în feb. 2021, formând un ”double bottom” în perioada mai & iul. 2021.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. De la minimul din mai 2021, linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a depășit un nivel supra-cumpărat (nivelul 30), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare în iul. 2021, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la nivelul zero. De la minimele din iun. 2021, linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și se îndreaptă spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 10), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Airbnb are un trend ascendent în semestrul al doilea din 2021. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long220$6%185$

airbnb

 

Graficul zilnic al Airbnb prezintă un “gap up” odată cu publicarea rezultatelor financiare aferente trimestrului III din 2021. De la minimele din iul. 2021, prețul s-a aflat într-un raliu până la maximul de la circa 210$ de la începutul săptămânii trecute (08 nov. 2021). Lumânarea ”shooting star” a oferit un avertisment asupra corecției ce a urmat. Totuși, săptămâna trecută s-a încheiat cu o lungă lumânare verde, un semnal ”bullish”. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Airbnb este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq 100. De la nivelul de suport dat de minimele din iul. 2021, linia RS are o mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență constituită din maximele anterioare, confirmând mișcarea prețului. Dacă prețul își va continua trendul, atunci linia RS va trebui să se îndrepte spre propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Airbnb. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la începutul lui aug. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii este acum unul din nou în formare, cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea maximelor istorice din feb. 2021 de la circa 220$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA