fbpx

GOLDRING SA


AMD

Advanced Micro Devices Inc.
  23.08.2021

Advanced Micro Devices Inc. este unul dintre cele mai mari producători de microprocesoare din lume. Compania oferă microprocesoare x86, ca dispozitive independente sau încorporate într-o unitate de procesare accelerată (APU), chipset-uri, unități de procesare grafică (GPU-uri) și grafică profesională, procesoare pentru servere și produse (SoC) pentru console de jocuri.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2021, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,63$, estimările fiind de 0,54$ (o surpriză pozitivă de 0,09$), în creștere cu 250% față de trimestrul II din 2020. Firma nu distribuie dividende.

Acțiunea Advanced Micro Devices este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier AMD. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 127 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie 2020 și până în prezent cu circa 180%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 2,01 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 101% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long130$25%83$

AMD

De la minimele lunii mai 2021, prețul a crescut de la un nivel de suport de la circa 72-73$, situat chiar în interiorul norului Ichimoku. În acest moment acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este unul convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimul din mai 2021 și a atins un nivel supra-cumpărat (nivelul 40.0), nivel de la care se corectează.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în a doua parte a lunii iunie 2021, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), în zona pragului zero. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă și atinge un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 6.0), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Prețul acțiunii Advanced Micro Devices (AMD) a reușit să spargă în sfârșit o zonă de rezistență, de la circa 94-98$, după ce s-a mișcat în lateral timp de 1 an de zile. A urmat o corecție de la un nivel situat la peste 120$. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short

AMD

Graficul zilnic al Advanced Micro Devices (AMD) arată că prețul a avut o traiectorie ascendentă de la minimul din iulie 2021 pânp la maximul de la începutul lui august 2021, ușor peste 120$. De la maximul din august, prețul se corectează acum spre media mobila de 50 zile (media albastră) și spre o zonă de suport, de la 94-98$ constituită din maximele anterioare (liniile violet). Acțiunile se tranzacționează încă deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Advanced Micro Devices (AMD) este reflectata în raportul puterii relative RS în raport cu indicele NASDAQ-100. Linia RS a avut o traiectorie ascendentă de la minimul din iulie 2021 dar nu a reușit să spargă linia de rezistență constituită din maximele anterioare (linia roșie). De la maximul de la începutul lui august 2020, linia RS a început să se corecteze în concordanță cu corecția prețului.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Advanced Micro Devices (AMD). Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal de la sfârșitul lunii iulie 2020, ce arat o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). De la începutul lui august 2020, ultimul val ascendent a pierdut din intensitate, cum linia ADX are o mișcare de corecție spre nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

Pe termen scurt se recomandă prudență cum investitorii sunt încă sub influența corecției în curs.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii vor reveni și tranzacționa peste nivelul de 120-22$.

 

Nota privind Target price precedente (pe termen mediu până la 12 luni):

DataCompanieDirecție TMTargetAtins
24.10.2019AMDLong35Da
07.09.2020AMDLong120Da

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA