fbpx

GOLDRING SA


AMT

American Tower Corporation
  30.08.2021

American Tower Corporation este un trust de investiții imobiliare (REIT) care deține, operează și dezvoltă proprietăți imobiliare, adică site-uri/turnuri de infrastructură de comunicații pentru rețelele fără fir și stații de difuzare. Portofoliul global include peste 214.000 de site-uri de comunicații, inclusiv peste 43.000 de proprietăți în Statele Unite și Canada și peste 171.000 de proprietăți la nivel internațional.

Compania a raportat rezultatele financiare din trimestrului II din 2021 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune de 1,65$ este cu 29% mai mare decât rezultatul așteptat de analiști și în creștere cu 65% față de profitul net pe acțiune din trimestrul II din 2020. În primul trimestru al acestui an, firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 1,27$, în creștere față de 1,24$ din trimestrul IV din 2020.

Acțiunea American Tower Corporation este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier AMT. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 130 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2021 și până în prezent cu circa 45%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,23 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 77% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long310-311$9%262$

analiza tehnica

 

De la minimele din mar. 2021, prețul acțiunii American Tower Corporation a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 197-98$, reușind să iasă repede deasupra norului în apr. 2021. Acțiunile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o traiectorie ascendentă de la minimul din mar. 2021 cu un vârf spre sfârșitul lui mai 2021, sub un nivel supra-cumpărat (nivelul 30). Linia ROC se corectează acum spre nivelul zero, fapt ce indică diminuarea presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare spre sfârșitul lunii mar. 2021, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -5). Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă și a depășit un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 10), de unde se poate corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea American Tower Corporation are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long310-311$9%262$

analiza tehnica

 

Pe graficul zilnic al American Tower Corporation observăm cum prețul au reușit la sfârșitul lunii iun. 2021 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 269-70$. Prețul a întâmpinat o rezistență la nivelul de 290$. Media mobila de 50 zile s-a constituit suport pentru corecția ce a urmat, din prima parte a lui aug. 2021. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea American Tower Corporation este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. Linia RS are o mișcare ascendentă de la minimele din mar. 2021 dar este destul de departe de linia de rezistență constituită din maximele anterioare. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii American Tower Corporation. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna mar. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul 25). Linia ADX nu are acum o direcție clară dar se menține peste nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul își va reveni, iar acțiunea se va tranzacționa la peste 290$.

 

Nota privind Target price precedente (pe termen mediu până la 12 luni):

DataCompanieDirecție TMTargetAtins
07.01.2020AMTLong240Da

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA