fbpx

GOLDRING SA


FDS

FactSet Research Systems Inc.
  05.07.2021

FactSet Research Systems Inc., cunoscută sub denumirea FactSet, cu sediul în Norwalk, CT, este un furnizor global de informații financiare integrate, aplicații analitice și servicii pentru investiții. Obiectivul FactSet este de a oferi servicii care cuprind generarea de idei, cercetare, construirea portofoliului, executarea tranzacțiilor, măsurarea performanței, gestionarea riscurilor, raportare și analiza portofoliului. FactSet se concentrează pe dezvoltarea afacerii în fiecare dintre cele trei segmente ale sale, America, EMEA și Asia Pacific. FactSet servește manageri de portofoliu, profesioniști în cercetarea investițiilor, bancheri de investiții, analiști de risc și performanță, consilieri de avere și clienți corporativi.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2021 (trimestru încheiat la sfârșitul lui mai 2021) ușor sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 2,72$ (față de 2,75$ profit net estimat), în scădere cu 5% în raport de profitul net pe acțiune din anul precedent. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,82$ pe trimestrul II din 2021 în creștere de la 0,77$ din trimestrul anterior.

Acțiunea FactSet este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier FDS. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 12,8 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu peste 70%.

Indicatorul beta β al acțiunii are valoarea de 0,79 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 21% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long380$12%305$

analiza tehnica

 

De la minimele din mar. 2020, prețul acțiunii FactSet a crescut în forma de V de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 195$. In apr. 2020, a ieșit deasupra norului, însă prețul s-a corectat apoi spre nor de la maximele din aug. & dec. 2020. De la minimul din feb. 2021, situat în interiorul norului aproape de marginea superioară a acestuia, prețul a crescut și a ieșit din nou deasupra norului Ichimoku la sfârșitul lui iun. 2021, ceea ce este ”bullish”. Norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2020 și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 30). Linia s-a corectat și a căzut sub nivelul zero dar a revenit din nou, de la minimul din feb. 2021, deasupra nivelului zero, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la începutul lunii mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la nivelul zero. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 20) în aug. 2020, de unde s-a corectat și a căzut sub nivelul zero. Indicatorul generează un nou semnal de cumpărare în apr. 2021, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, sub nivelul zero. Linia indicatorului se poate îndrepta spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 25), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea FactSet are o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2021. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long380$12%305$

analiza tehnica

 

Graficul zilnic al FactSet arată că prețul s-a aflat într-un raliu de la minimul din mar. 2020 și a reușit să spargă în luna iun. 2020 un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din feb. 2020, de la circa 305$. În perioada iun.2020 – iun.2021, prețul s-a mișcat mai degrabă în lateral, apoi s-a corectat ori de câte ori au întâlnit nivelul de rezistență, de la circa 358$ (linia roșie), în timp ce fostul nivel de rezistență, de la circa 305$, a devenit suport pentru corecții (schimbare de polaritate). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea FactSet este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele de acțiuni S&P 500. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la suport și a depășit în iun. 2020 un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din iun. 2019 (linia roșie). De la maximele din iun.-iul. 2020, linia RS a avut un trend descendent. De la un nivel de suport constituit din minimele din apr.-iun.2021, linia RS încearcă să-și reia creșterea. Dacă prețul va încerca să spargă nivelul de rezistență, atunci linia RS trebuie să-și reia din nou creșterea spre propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii FactSet (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna apr. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum unul slab cum linia ADX se mișcă sub nivelul 20. Este de așteptat ca trendul ascendent să-și recapete puterea.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii va reuși să spargă nivelul de rezistență de la circa 358$ (linia roșie).

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA