fbpx

GOLDRING SA


GRMN

Garmin Ltd.
  16.04.2021

Garmin Ltd. este un furnizor american de dispozitive de navigație, comunicații și informații, majoritatea activate de tehnologia Global Positioning System (GPS). Compania funcționează pe următoarele cinci segmente: Maritim, Outdoor, Fitness, Auto și Aviație. Segmentul Maritim oferă dispozitive precum cartografie, radar, sisteme de pilot automat și navigație. Segmentul Outdoor oferă produse concepute pentru a fi utilizate în activități în aer liber, precum ceasuri de aventură, dispozitive de golf, dispozitiv de urmărire și instruire a câinilor. Segmentul Fitness se referă la produse concepute pentru a fi utilizate în fitness și urmărirea activității, cum ar fi ceasuri de alergare și multi-sport, computere pentru ciclism sau dispozitive de urmărire a activității. Segmentul Auto oferă produse concepute pentru a fi utilizate pe piața auto, cum ar fi dispozitive de navigație personală, soluțiile producătorului (OEM) și camere foto. Segmentul Aviație oferă soluții producătorilor, operatorilor și proprietarilor de aeronave.

Rezultatele financiare pe trimestrul IV din 2020 au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune de 1,73$, a fost în creștere cu 34% mai mare decât cel realizat în urmă cu un an. Compania a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,61$ atât în trimestrul IV, cât și în trimestrul III din 2020.

Acțiunile Garmin sunt listate pe NASDAQ, sub simbolul bursier GRMN. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 26,4 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu peste 125%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,06 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 6% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long150-152$10%123$

analiza tehnica GRMN goldring

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Garmin a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 61$. La începutul lui iun. 2020, prețul a ieșit deasupra norului, aflându-se într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2020 și aproape a atins un nivel considerat „foarte supra-cumpărat” (nivelul 40). Linia s-a corectat dar a revenit și se menține între zero și nivelul 20, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui nov. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, la un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 3). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și se mișcă deasupra unui nivel „foarte supra-cumpărat” (nivelul 6), fapt ce indica o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Garmin are un trend ascendent de la minimul din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long150-152$10%123$

GRMN

Pe graficul zilnic al Garmin observăm cum prețul a reușit la începutul lunii nov. 2020 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din feb. și aug-sept. 2020, de la circa 106$. Prețul a spart apoi un nivel de rezistență constituit din maximele istorice din oct. 2007, de la circa 125$, fiind într-un raliu în interiorul unui canal ascendent trasat de la minimul din mar. 2020. Prețul acțiunilor s-a corectat de la mijlocul lui feb. 2021 când a găsit suport la limita inferioara a canalului, dar a reușit să-și revină și să spargă la începutul lui apr. 2021 un nivel de rezistență constituit din maximul anterior din feb. 2021. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Garmin este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la minimele din oct. 2020, linia RS are un salt spre rezistență. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Garmin. Indicatorii direcționali au trimis semnale în lunile apr. și nov. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Ultimul val al trendului a pierdut din intensitate cum linia ADX s-a întors sub nivelul 20, dar trendul este din nou în formare cum linia ADX are o mișcare ascendentă spre nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA